הרטבה בתחתונים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/08/2012 | 22:56 | מאת: שרונה

שירלי שלום, בני בן 3 ושלושה חודשים, וגמול מטיטולים מגיל שנתיים. לפני כחצי שנה נולד לו אח ומאז הוא חזר להרטיב בתחתונים בשעות היום. ברור לי שזה במטרה להשיג תשומת לב, ואכן מאוד קשה לנו, לבעלי ולי, להתעלם מכך. כשזה קורה אנחנו מרבים להגיד לו שהוא ילד גדול ושהקטנים עושים בתחתונים ומצד שני מעודדים אותו ומחמיאים לו מאוד כשהוא לא מפספס. חשוב לציין שעד לידת האח הוא היה גמול לחלוטין. לפני כשבוע גמלנו אותו ממוצץ, שגם ככה היה לוקח לרוב רק בלילה. ביומיים האחרונים התחיל להרטיב גם בלילה, פעמיים ואפילו שלוש. מה עושים? מה הדרך הנכונה? האם להתעלם מכך באופן מוחלט? ואז מה, האם לא להחליף לו את התחתונים והמכנסיים כשבורח לו, או לקרוא לו להחליף ורק אם ישאל מדוע לענות לו שבגלל שעשה במכנסיים? הוא מאוד רוצה שאקנה לו חליפת כדורגל והיום אמרתי לו שאקנה לו רק אם לא יעשה בתחתונים יותר כי זו חליפה של ילדים גדולים, לא בטוחה שנהגתי נכון. אשמח לעצתך.

שרונה שלום רב, נראה שהנך מודעת היטב לכך שבנך זקוק לתשומת לב, ומנסה לקבלה בכל דרך אפשרית. השליטה בצרכיו הנה בבעלותו ובאחריותו הבלעדית. הרי הוא כבר הצליח להיגמל, כך שאתם צריכים להיות שם בעברו רק כדי לסייע, לעודד, לתמוך ולעזור. זאת אומרת, שהתיחסותכם לפספוסים צריכה להיות עניינית ומאוד טכנית – יש פספוס, מחליפים את הבגדים ו/או המצעים וממשיכים הלאה. חשוב לא לכעוס, לא להעיר, לא להטיף ולא לבקר – יש לעודד, יש לתמוך, יש לעזור ויש לתת את האופטימיות והביטחון שלכם בו שיצליח. אמרו לו: ראינו שהיום מאוד השתדלת, אנחנו גאים בך, אנחנו סומכים עלייך, הפיפי והקקי הם באחריות שלך, איזה ילד מקסים ובוגר יש לנו וכדומה. רצוי לא להתנות את הגמילה בקניית בגד. חליפת הכדורגל אינה תלוייה בדבר. מה יקרה אם יתאפק כמה ימים, ולאחר שתקנו את החליפה יפספס ? אתם רוצים לקנות לו אותה, מכיוון שהוא ילד מקסים, שאוהב כדורגל (או חליפות כדורגל) ואתם אוהבים אותו מאוד. בטוחני שאם לא תעשו מכך עניין, ותמשיכו לעודדו לרוב, בנכם המתוק יגמל במהרה שוב. בהצלחה ושנת לימודים פורייה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי