גמילה ממוצץ גם בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/08/2012 | 11:31 | מאת: רינה

היי אני אמא לבן 3 ו3 חודשים ובהריון חודש 3 בני נגמל ממוצץ לפני כ3 חודשים אך עדיין מקבל אותו בלילה בזמן שינה ובזמן עצבים ואי שקט אך לרוב רק בלילה בזמן שינה הוא קשור מאוד במוצץ שלו עד כדי כך שמאוד קשה לי להתחיל עם הגמילה גם בלילה מצד שני חייבת לגמול אותו לפני הלידה גם לפי דעתי הוא גדל כבר על המוצץ והגיע הזמן לוותר עליו, איך ניתן לגמול אותו ממנו בצורה הכי קלה שיש בלי שיסבול?

רינה שלום רב, הבסיס לגמילה קלה ומהירה הנה הבשלות של הילד לתהליך. בגמילה אין אפשרות להכריח את הילד או להחליט בעבורו. אין סיבה מוצדקת לגמול אותו בלחץ לפני הלידה שלך. יכול להיות שבזמן ההריון שלך ולאחר הלידה יזדקק למוצץ כגורם מרגיע ומשרה ביטחון. חשבי עימו על פתרונות יצירתיים לגמילה בלילה – מה יכול לעזור לך להרדם ללא מוצץ ? אולי סיפור נוסף מאמא/אבא, אולי חיבוק גדול ונשיקה, אולי שהדובי ישן איתו ועוד. יש להיות קשובים לילד, ולראות את תגובותיו. אם הוא משתף אתכם פעולה – עזרו לו בגמילה וחזקו אותו כשקשה לו. אך אם הוא אינו מוכן בשלב זה לוותר על המוצץ, יש לאפשר לו להרדם עימו עד שיהיה מוכן. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי