דאגה של אמא

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/08/2012 | 19:44 | מאת: טלי גולדנברג

ראיתי את הכתבה ביום שבת בערב בערוץ 10 על המורה שעובדת גם כיצאנית. היה לי ולבעלי עצוב לראות את זה. בנוסף, כולנו יודעים שמערכת החינוך נמצאת במצב קשה והיא מדרדרת. לשמחתי, הציונים של בני תמיר השתפרו בזמן האחרון אבל לא בזכות מורי ביה"ס אלא בזכות התמיכה הכלכלית שבעלי משקיע בשיעורים פרטיים . באותה כתבה בטלוויזיה נדהמתי לגלות שהיצאניות האמהות לילדים לא רוצות לעבוד במקצוע אחר. אני מקווה שזה מקרה חד פעמי כי מבחינה ערכית ומוסרית קשה לי לחשוב על תמיר שיושב בכיתה וסופג דוגמא לא טובה. אני יודעת שיש לפעמים ילדים שמשפיעים באופן חברתי שלילי אבל אני מצפה שהמורה בביה"ס יהיה דמות חיובית שנותנת חינוך טוב לילדים. האם מישהו ראה את הכתבה ?. אשמח לתגובות כי אני קצת דואגת.

טלי שלום רב, רצוי לשים את הדברים בפרופורציה הנכונה, ולא לעשות הכללה קיצונית לגבי כלל ציבור המורים בישראל. בכתבה מדובר על אישה אחת, שבחרה להתנהל כפי שבחרה, וכבודה במקומה מונח. רוב ציבור המורים בישראל הנם אנשים, שעובדים קשה מאוד בתנאים מאוד קשים. רובם בוחרים להיות במקצוע זה, לא מתוך נוחות או בגלל השכר, אלא מטעמים הקשורים באהבת המקצוע והילדים ומתוך אידיאולוגיה חינוכית. אנשים בכלל ואנשי מקצוע בפרט מתאפיינים במגוון רב של מבנה אישיותי אותו הם מביאים לעבודתם, כך שכל אינדיבידואל מביא לעבודתו מעבר להכשרתו גם את עצמו ואת אישיותו. חשוב שתשדרי לבנך בטחון במערכת ובאנשי הצוות. דבר זה אינו שולל את עזרתכם ותמיכתכם בו ובלימודיו. זכרי שהמערכת המשמעותית והחשובה ביותר לילד הנה הוריו ומשפחתו של הילד. כך שאם אתם מהווים מודל חיובי, תומך, מעודד וחזק בעבורו, הוא יגדל להיות אדם טוב ותורם לעצמו ולזולתו. ולסיום, ישנם דברים רבים שאינם חיוביים בחיינו, אך בצד אלו ישנם גם הדברים החיוביים והטובים בחיים – השתדלי לבחור בראייה חיובית ולומר לעצמך "הכל בסדר", ופעלי ליצור את המציאות הזו בעבורך ובעבור משפחתך. שולחת לך חיבוק גדול וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי