כיצד משפיע אירוע על ילדה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/07/2012 | 23:24 | מאת: אורטל

שלום שירלי, יש לי ילדה מקסימה בת 5 שהתלוותה אליי היום לחנות. ביני לבין המוכרים נתגלעה מחלוקת שהביאה להרמת קול מצידי וזה גרם לבת שלי לבכות. הסברתי לה שהם לא מתנהגים יפה ואני כועסת אבל שאמא חזקה ולא קרה לה כלום ושאני מאוד אותה וגאה בה וחיבקתי אותה חזק. האם את חושבת שנהגתי נכון? האם הבכי שלה מעיד על טראומה שעברה או פחדים?

אורטל שלום רב, בתך המקסימה, כפי הנראה, אינה רגילה לראותך במצב של הרמת קול וכעס. מצב זה הנו חלק מהיותיינו אנושיים ובעלי רגשות, וחשוב שבתך תדע זאת. יחד עם זאת, אנו כהורים מהווים עבור ילדינו מודל לחיקוי, ולכן עלינו להשתדל לשקול את התנהגותינו ואת תגובותינו מולם , כי ילדינו צופים בנו ולומדים מכך. אין לדעת את הסיבה המדוייקת של בכייה, אך סביר להניח שחשה מצוקה כלשהי – אולי פחדה שיפגעו בך או נבהלה מעוצמת הוויכוח. בכל מקרה אם אירוע שכזה הנו חד פעמי ולא חוזר על עצמו בסיטואציות שונות, אין סיבה שישאיר עלייה חותם או פחדים. כל טוב ושבת שלום, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי