בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/07/2012 | 19:08 | מאת: אורטל

שירלי שלום רב, בני בן שנה וחצי וכבר קרוב לחודש התנהגותו השתנתה בפתאומיות (בשגרת יומו כלום לא השתנה) הוא בוכה נורא אם לא מקבל מה שרוצה ונשכב על הריצפה, לא מפסיק לנדנד ביללות אם לא מקבל מה שהוא רוצה (שואב אבק... מתקן מים וכו') איך עליי לנהוג במצבים כאלו? אני מנסה לשחק איתו במשחק שאוהב אבל הוא לא מעוניין אם זה לא מה שהוא רוצה באותו הרגע. אודה לתשובתך. המון תודה...

אורטל שלום רב, ראשית, יש לבדוק ולברר שוב האם דבר מה השתנה בחייו. דבר זה יכול להיות מינורי ולא משמעותי בעולם המבוגרים, אך משמעותי לפעוטות, כמו: גננת חולה או אדם קרוב שנסע לחו"ל. יש לקחת בחשבון שבנך הפעוט גדל ומתפתח. מתינוק קטן ופאסיבי הוא הופך אט אט לפעוט אקטיבי בעל רצונות, צרכים ודרישות משלו. יש לאפשר לו להתפתח מצד אחד, ומן הצד השני לבנות בעבורו מערכת של חוקים וגבולות ידועים וברורים. אלו יצרו בטחון ומוגנות בעולמו. בדקי עם עצמך, כיצד את מגיבה לו, כאשר הוא נמצא במצב של חוסר אונים ותסכול. תגובתך אליו הנה משמעותית וחשובה. כלומר, אם תאפשרי לו לקבל את דרושותיו, כאשר הוא בוכה ומנדנד, הנך מחזקת למעשה את ההתנהגות הבלתי רצוייה. בנך מפרש זאת בכך, שאם ימשיך לבכות ולנדנד יקבל את מבוקשו. השתדלי להתעלם מהתנהגות בלתי רצוייה - עודדי וחזקי לרוב התנהגות חיובית ורצוייה של בנך. לדוגמא: אם הוא רוצה לגעת במתקן המים, יש לומר לו בתקיפות אדיבה, שאינך מרשה לגעת !! והרחיקי אותו פיזית ממתקן המים לאחר מכן הציעי לו מים בבקבוק או בכוס מפלסטיק. אם הוא צועק ובוכה, התעלמי מכך, והמשיכי להציע לו את החלופות. כאשר הוא נענה להצעותיך, חזקי אותו במילים כמו: אני שמחה שבחרת לשתות מבקבוק, אני רואה שנוח לך לשתות מהכוס וכו'. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי