גמילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/02/2011 | 11:48 | מאת: לינא

שלום,אמא לילד בן 3 וחצי ,כבר חודשיים הוא התחיל ההתנהגות חדשה ,1 - לקרסם ציפורניים 2- לשים את האצבע באף ועוד לאכול את זה ,התנהגויות הללו מעצבנות אותי והדיבורים לא עזרו בנושא איך אפשר לשנות התנהגויות אלה

שלום רב, כסיסת ציפורניים הנה הרגל נפוץ הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים. הרגל זה מתחיל בדרך כלל בגיל צעיר ולרוב מראה על קושי רגשי, כמו: מצוקה, מתח, חרדה ועוד . בדקי האם היה שינוי כלשהו בגן או בבית (גם שינוי קטן, שאינו נתפס כמשמעותי). אם הוא אכן שרוי במצוקה רגשית כלשהי, עזרי לו להיות רגוע ושליו. חיטוט באף מורה על שיעמום או על צינון שמציק ושמגרד. ניתן לתת לילד ממחטת נייר או לעזור לו לקנח את האף במקרה זה.כמו שציינת דיבורים אכן אינם עוזרים. לכן, נסי לא להתעצבן ולא להתייחס להתנהגויות אלו. ככול שתתני להן מקום, תשומת לב וייחס, כך הן תתגברנה ותתחזקנה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי