מעבר לכיתה א

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/06/2012 | 12:00 | מאת: טלי

שלום בן שלי השנה צריך לעלות לכיתה א הוא יליד יולי לפי הגיל ולפי מה שגננת אומרת הוא מוכן ואין שום בעיה לעלות אותו לב''ס. הוא ילד מקסים באמת ילד טוב קצת ביישן אבל מאוד היתבגר וטופס יותר ביטחון יודעה אותיות מחבר אותם יודעה חשבון אבל מסרב ללכת לחוגים (לא רצה מוכנות לכיתה א)לא לחצתי ובבית הוא גם מסרב לשבת על חוברות אני מנשה תוך כידי משחק ללמד אותו דברים השאלה האים להיתקש מאכשב לקראת ב''ס ולהקנות הרגילים של שיאורי בית או להרפות .כי אני דואגת מאוד שיסתדר שיהיה לו טוב ב''ס המון המון חששות ויותר מהצלחות בלימודים אניין חברתי חשוב לי שיהיה לו כיף מה עושים כדי לעזור לילד להיות יותר מוכן יותר עם ביטחון יותר אסרתיבי סליחה שיצאה ארוך

טלי שלום רב, המעבר לכיתה א' אינו פשוט ומאוד מרגש הן לילד והן להוריו. דאגתך הנה נורמטיבית ושכיחה – בנך עובר ממסגרת קטנה של גן הילדים לבית הספר בו יצטרך לשנות את הרגליו המוכרים. למרות זאת, השתדלי להיות רגועה וקשובה לצרכיו כמו שעשית עד כה – אם הוא אינו מעוניין בעבודה על חוברות, אין להכריחו ואין להכנס עימו למאבק כוח. חזקי ועודדי אותו לרוב. קחי בחשבון ,שהמורות שמלמדות בכיתה א' מיומנויות היטב בקבלת הילדים הצעירים, ועובדות בשבועות הראשונים עם הילדים על ההסתגלות ועל המעבר מן הגן אל ביה"ס תוך הקניית הרגלי עבודה חדשים, כך שאת יכולה לסמוך על צוות ביה"ס, שיעשה את עבודתו נאמנה. כמו-כן, בתחילת השנה מוזמנים הילדים והורייהם למפגש עם מחנכת הכיתה. במפגש זה חשוב שתשוחחי עם המחנכת על כל הדברים שמטרידים ושמדאיגים אותך – בטוחני שהיא תוכל לסייע לך ולהרגיעך. מבחינה חברתית ניתן לברר אילו ילדים מהגן שלו עוברים עימו לכיתה א', ולהפגיש ביניהם בחופשת הקייץ. כך הוא יגיע לביה"ס עם חברים, שהיה עימם בחופשה. בהצלחה !! שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי