חינוך לשתות מים והרבה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/06/2012 | 20:39 | מאת: זהבית

אני מודה שנכשלתי! אצלי בבית אוהבים לשתות הכל חוץ ממה שבריא- מים. אני רוצה לתקן ולהסביר לילדי ( 4+8) שכל הממתיקים והתרכיזים למיניהם מלבד קריוס ובקטוס, משמינים. לצערי כל ההסברים שלי לא מונעים מהם לצרוך את אותם ממתיקים.( אצל הסבא והסבתא וחברים) בהתחלה הפסקתי להכניס הביתה את התרכיזים אבל אז גם הפסיקו לשתות. בקיצור ככנראה שזו לא הדרך מה אני יכולה בכל זאת לעשות.

זהבית שלום רב, " איש מאיתנו אינו מושלם ולא יכול להגיע כל הזמן להישגים מושלמים או להימנע מטעויות או חוסר הצלחה. כל אלה מבטאים אנושיות ואת היותנו חלק מהמין הטועה, לומד מטעויותיו, מנסה שוב, צומח ומתפתח" – פרופ' דרייקורס לעולם לא מאוחר מידי – כדי ליצור את השינוי, עלייך לקבל החלטה על הדרך בה את רוצה להתנהל מול השתייה הממותקת והממתקים, ובה לדבוק. בהחלטה זו יש להבדיל בין ביתך לבין ביתם של הסבים או החברים, ולהפעיל מידה של גמישות. שינוי שכזה צריך לבוא בהדרגתיות, וכרוך בסבלנות רבה ובאורח רוח. לאחר שקיבלת החלטה, הזמיני את הילדים לשיחה מסודרת במקום שקט, שבו יהיו קשובים לדברייך. שתפי אותם בהחלטתך, והסבירי להם היטב מדוע בחרת כך. הקשיבי למה שיש להם לומר, ועני על שאלותיהם. בקשי את עזרתם בהפיכת תזונתכם לבריאה יותר - אלו רעיונות יש להם ? השתדלו להיות יצירתיים, ועלו דרכים להפוך את האכילה והשתייה הבריאה לכייף. במקום ממתקים ושתייה מתוקה, ניתן למשל: להכין שיפודים של פירות העונה, להכין שייק או מיציי פירות, לבנות פרצופים בצלחת מפירות יבשים, לקשט בקבוקי זכוכית למים ועוד ועוד. כך הילדים ירגישו שותפים, והתגייסו למטרה. אם מאוד קשה להם להפרד מהמיץ הממותק, ניתן לקבוע איתם מועד, שבו ניתן לשתות את המיץ, למשל: בסוף שבוע. הוציאי את הפיתויים הממותקים מהבית. ולסיום. ההי מודל בעבורם – שתי מים ואכלי אוכל בריא. כך הם יקבלו מסר חד משמעי לגבי השינוי. בהצלחה, שירלי

14/06/2012 | 18:43 | מאת: זהבית

אנסה להיות מודל עבורם אולי באמת זו השיטה הכי נכונה, בינתיים אני בודקת הצעות מחיר עבור מתקני מים שיהיה משהו שידרבן את כל המשפחה לשתות עוד כוס, הבעיה שאני שונאת מים קרים ככה שיהיה לי קשה בעצמי לעמוד במשימה. בכל מקרה חייב להיות איזון בין הממתיקים לבין המים המינרלים הרגילים.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי