גמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/06/2012 | 00:33 | מאת: רינה

שלום רב הבן שלי בן 3 נגמל ממוצץ לפני6 ימים עשיתי את זה אחרי תקופה של הסברים, לפני זה היה מקבל מוצץ רק בזמן שינה או בזמן לחץ בכי ואי שקט בגן לא היה מבקש אותו בכלל רק בזמן שינה לפני יום הולדת שלו התחלתי להכין אותו ולהסביר לו שביום הולדת שלו אנחנו נפסיק את המוצץ ושהוא הולך לקבל הפתעה על הגמילה מהמוצץ והסברתי לו שהוא גדל כבר ועודדתי אותו וראיתי שהוא מקבל את זה והשתכנע שביום הולדת זהו ,, שבוע לפני היום הולדת התחיל להרגיש שהמועד התקרב עד כדי כך שהוא ביקש ממני לא לעשות לו יום הולדת וכל זה כדי שלא יפרד מהמוצץ, אני המשכתי עם מה שהחלטנו יחד וביום ההולדת שלו הזכרתי לו שהיום הוא יפרד מהמוצץ ויקבל הפתעה הוא קיבל את זה ולא התלונן יומיים ראשונים עברו בשקט אבל אחרי זה חזר ללבקש את המוצץ נהיה עצבני ובכיין במיוחד לפני שינה בלילה אני אמרתי לו שזהו אנחנו סיימנו מהמוצץ ולא חושבת שכדאי להחזיר לו אותו האם עשיתי נכון האם אני צריכה להחזיר לו אותו הוא כבר 6 ימיםפ בלי מתפקד יחסית טוב ןבגן מתפקד מצויין רק בלילה קצת קשה אבל בכל זאת מצליח להירדם בלי האם להמשיך עם זה

רינה שלום רב, תהליך של גמילה ממוצץ מצריך בשלות של הילד בהיפרדות מהמוצץ, שמאפשר לו רוגע, שקט ושלווה- משימה שאינה פשוטה או קלה. בדרך זו רצוי לא להכריח את הילד להפרד מן המוצץ, כאשר אינו מוכן לכך. למרות שהוא מתפקד טוב בגן, עלייך לראות מה עובר עליו בלילה ולנסות לסייע לו להרדם בקלות בעזרת סיפור, שיר או כל דרך אחרת. יש להעזר באורך רוח ובסבלנות. החזרת המוצץ כעת עלולה לבלבל אותו – האם מותר או אסור מוצץ ? יחד עם זאת, אם את רואה שהוא מתקשה להרדם, בוכה, עצבני ולא רגוע, רצוי להחזיר לו את המוצץ בשעת ההשכבה, ולגמול אותו משעות אלו בגיל מאוחר יותר. בהצלחה, שירלי

09/06/2012 | 09:44 | מאת: רינה

היי, נתתי לו מוצץ רק בלילה כי הוא לא רגוע ועצבני וביקש אותו ומאז שהתעורר והוא דבוקה לפה שלו לא רוצה להוציא למרות שהסברתי לו שחזרנו למוצץ רק בלילה מה עושים עכשיו

מנהל פורום ייעוץ חינוכי