גבולות בגיל 6

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/05/2012 | 07:00 | מאת: שלי

שלום@ בני בן 6, עולה לכתה א'. התנהגותו, בעיקר בחצי השנה האחרונה מאד לא ממושמעת וחסרת גבולות. הוא מביע כעסים, מרביץ לי לפעמים, יוצא מהבית ללא רשות, לא נשמע לקריאות שלי או של האבא או הסבים. ניסינו עונשים שונים, למשל להכניס לחדר אולם הוא יוצא מהחלון (בית קרקע שטוח-אין סכנה בכך) ובכך מפר את העונש. מגיב בצעקות כאשר מעירים לו.טורק דלתות. אני מתחילה להרים ידיים. איך עושים גבולות בגיל כזה? (אני מבינה כעת שהזנחתי את הצד הזה וכעת קצת מאוחר...)

שלי שלום רב, לעולם לא מאוחר מידי. כפי שצייינת, בנך זקוק למערך של גבולות ברורים ועקביים. נראה שהוא בודק עד מתי או עד היכן תאפשרו לו להתנהל בצורה כזאת – הילד מדבר בהתנהגותו. על-מנת לשנות את זאתו עליכם לשנות בראש ובראשונה את התנהגותכם. על כן ממליצה בחום על הדרכת הורים מסודרת, שתסייע לכם בהכוונה וליווי לקראת התנהלות אחרת במשפחתכם. בנוסף לכך חשוב לברר היטב האם יש דבר מה שמפריע לבנך, כמו: קושי בגן או בבית או אולי התנהגות אמפולסיבית,שיכולה להראות על קשיי קשב, ריכוז והיפראקטיביות(ADHD). את אלו יש לבדוק ולפעול בהתאם. בטוחני ששינוי התנהגותי אצלכם בצד בירור אוביקטיבי של קשייו יובילו לשינוי הדרוש. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי