השארות שנה נוספת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/05/2012 | 12:57 | מאת: אמא מתלבטת

-בני בן 5 ו 4 חודשים (יליד 20.12.) כרגע בגן חובה בהמלצת הגננת להשאיר עוד שנה. כל הגן עולה לכיתה א' רק הוא ועוד ילד נשארים עוד שנה. האבחון הפרטי שביצעתי הראה שהוא גבולי בשל אוצר מילים דל, הגננת אומרת הוא עדיין לא בשל. לא מחלק הברות, פונולוגית עדיין לא שם. ולדעתה לא קורא נכון סיטואציה חברתיות. פסיכולוג האבחון טען שבנים עדיף להשאיר כולם סביבי ממליצים להשאיר כי אין מה למהר אני נוטה להסכים אבל פוחדת שהוא יקבל שוק שנה הבאה ותתחיל רגרסיה. הוא מאוד חברותי ופתוח יודע לעבוד על חוברות עבודה ולגו כשעתיים בריכוז לפעמים בוכה שלא מצליח לו אני מאוד מתלבטת, מה דעתך? הוא מבין שהוא נשאר שנה אך עצוב כי חבר הכי טוב שלו גדול ממנו בחודש וחצי עולה. מה עושים? תעזרי לי תודה

שלום רב, המעבר מהגן לכיתה א' הנו מורכב ומשמעותי מאוד עבור ילדך. בנך צריך להיות מוכן ובשל למעבר זה, כדי לעברו בהצלחה ובחוויות טובות, שיחזקו את דימויו העצמי. עשית את כל הנדרש על-מנת לקבל חוות דעת על מידת בשלותו, וכולם פה אחד ממליצים לך להשאירו שנה נוספת בגן. יחד עם זאת, חשוב מאוד שלא יחוש מזולתו מסרים שאינם חיוביים לגבי החלטה זו, כמו: שהוא מסכן או עצוב כי הוא נשאר בגן ללא חברים. יש לחזקו, לעודדו ולראות יחד עימו את הצדדים הטובים והחיוביים בגן הילדים, למשל: שהוא יהיה עכשיו הבוגר והגדול בגן, שהוא יכיר ילדים חדשים, שיהיה לו עוד זמן להשתעשע ולשחק בגן, שהוא יהיה העוזר הראשי של הגננת ועוד. חשבי יחד איתו על עוד דברים טובים, שיש בגן וחזקי אותם. בנך צריך להבין שהוא מרוויח ולא מפסיד. בנוסף, יש להסביר לו שחברו הטוב גדול ממנו, ולכן הוא עולה לכיה א'. יש להדגיש לפניו שמעבר זה לא ימנע ממנו להפגש עימו בשעות אחה"צ. ולסיום, עלי לציין שלכל בחירה יש את מחירה לכאן ולכאן. לכן חזקי את עצמך בבחירתך, וחשבי על היתרונות הגדולים, שיקבל בנך מעוד שנה בגן. מחזקת את ידייך. כל טוב ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי