הולכים לגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/04/2012 | 09:04 | מאת: נטלי

שלום רב אני אמא לילד בן 2.5 לפני שבוע התחלנו ללכת לגן בפאם ראשונה. לפני כן הוא היה אצל מטפלת כיוון שהיה חולה מאוד בגיל צעיר (דלקת ראות ) הילד מאוד נבון, אפשר לדבר איתו ולהסביר לו והוא מבין הכל. אך יש לו קושי להסתגל לגן, הוא בוחה ומדבודד. כאשר אני מטיילת איתו בפארק הוא להפך רץ לילדים ומחבק אותם ובגן לא. בנוסף נראה לי שהתחיל לפתח טיק (כאשר הוא מחייך הוא מושך את אחת הפינות של הפה למאלה-זה קורה רק בגן ובקרבת הגן). אני מדברת איתו על הנושא והוא נראה מבין אבל בוחה. אני לא מודהגת מהתנהגות, ייתכן זה לא מספיק זמן בשבילו להתרגל. אני כן מודאגת מהטיק. אם יש משהו שאני יכולה להגיד או לעשות בשביל לעזור לו? מאוד אודה על תשובתך המהירה

נטלי שלום רב, המעבר ממסגרת ביתית למסגרת של גן הנה לא פשוטה ולא קלה לכלל הפעוטות בגילו של בנך. אולם, משך ההסתגלות תלוייה רבות בילד עצמו, בהוריו ובצוות הגן. בטוחני שבחרת בעבורו גן טוב, עם צוות מנוסה, שיתן לבנך את המיטב ואת המירב שברשותו. סמכי על הצוות, ושתפי אותו בקשיי ההסתגלות של בנך. שמעי מהן כיצד ניתן לסייע לו בגן ולחברו לילדים ולצוות בצורה מהירה מקלה. בנוסף לכך, בדקי עם עצמך, כיצד את מגיבה לו, כשהוא נמצא במצוקה. ילדים קולטים מייד את הורייהם, ויודעים להגיב בהתאם לכך, לדוגמא: ילד שחש שהוריו חרדים או דואגים, ידע לחזק התנהגות הורית זו ע"י בכי. עודדי אותו רבות על התנהגות רצוייה ועל התהליך שהוא עובר במילים , כמו: אני רואה שהשתדלת היום, אני יודעת שלא קל לך, כולנו נעזור לך להתרגל לגן במהרה, איזה ילד בוגר אתה, אני סומכת עלייך ועוד. למרות כל זאת, חשוב לברר היטב שהילד אינו מצוי במצוקה אמיתית ואובייקטיבית מעבר למשבר של מעבר והסתגלות, ואם כן יש לטפל זאת במהרה. לגבי הטיק – פני לרופא הילדים ובררי עימו על כך. כל טוב ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי