אוננות בגיל 5

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/01/2012 | 00:15 | מאת: שירה

שלום, הבת שלי בת 5. שמתי לב שהיא נשכבת במיטה, מתכסה ונוגעת בעצמה (כמו אוננות), אחרי כמה דקות היא ממש מתחילה להזיע ולהתנשף. חשוב לי לציין שהיא ילדה גבוהה מאד- נראית כמו בת 7 וכן שבאופן כללי היא ילדה רגועה, בוגרת ושמחה. זה די מדאיג אותי. איך להתייחס לזה? לדבר איתה? לפנות לטיפול? תודה מראש

שירה שלום רב, אוננות הנה פעולה טבעית, נורמטיבית ושכיחה בכל טווחי הגיל, ויש להתייחס אליה כך, על-מנת ליצור לילדה דימוי גוף חיובי ובריא. יש להסביר לילדה שהיא יכולה לגעת בגופה, אך שתעשה זאת בפרטיות ובמקומות אישיים, כמו: בחדר או במיטה שלה (כמו שהיא עושה עד כה). אין לתת יחס או תשומת לב מרובה לעניין, ואין לכעוס או להאשים אותה. למרות כל זאת, יש לשים לב שהאוננות אינה כפייתית, כלומר שהיא מתבצעת בתדירות גבוהה ובמקומות רבים. זו יכולה להעיד על חרדה או על מצוקה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי