גימגום

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/12/2011 | 17:59 | מאת: מרינה

מה הסיבה לזה שבני לפני שבוע התחיל פתאום לגמגם הוא בן 2 וחצי ולא היה מגמגם בכלל

מרינה שלום רב, גמגום יכול להופיע מסיבות שונות. חשוב שתבררי האם היה שינוי כלשהו בחייו של בנך, כמו: בגן או במשפחה. אלו יכולים להיות שינויים מינוריים, למשל: גננת שלא הגיע לגן בגלל שפעת או שינויים משמעותיים, למשל: מעבר דירה, פרידה מאדם קרוב, תינוק חדש במשפחה ועוד. יש לראות האם הופיע שינוי התנהגותי נוסף, שלא היה לפני אצל בנך, לדוגמא: כעס, התפרצות ובכי. בכל מקרה בדקי לעומק את העניין, ואם אכן היה שינוי כלשהו רצוי לתת לילד מענה רגשי בהתאם, כדי שירגיש מוגן ובטוח. חשוב לא להעיר לילד על הגמגום או לבקר אותו על כך. יש לזכור שהוא עדיין מאוד צעיר, ושישנן מילים חדשות, שאולי הוא עדיין מתקשה להגות. אם הגמגום אינו חולף, גשי לרופא ילדים להתייעצות נוספת. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי