בת שנה וחצי מתעוררת המון בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/11/2011 | 15:19 | מאת: הדר

שירלי שלום, בתי בת שנה וחצי , נרדמת לבד ובקלות ללא עזרה מצידנו, אך במהלך הלילה היא מתעוררת לעיתים תכופות, למוצץ, לבקבוק. אני אומרת לה לפני שמשכיבה אותה לישון שיש לה מוצצים במיטה ובקבוק אם היא צמאה, אבל זה לא עוזר. היא יכולה להתעורר 7 פעמים בלילה וסופית ב5 בבוקר. כשהתייעצתי בעבר עם יועצות שינה , הן תלו את ההתעוררויות שלה בכך שלא נרדמת לבדה , אבל זה זמן רב שהיא נרדמת בעצמה ללא כל שינוי של מספר ההתעוררויות במהלך הלילה. לא צריכה לתאר כמה אנחנו עייפים... תודה מראש על העזרה, הדר

הדר שלום רב, שינה טובה ורציפה הנה אחד מן הצרכים הבסיסיים של האדם – הן לקטנים והן לגדולים, ולכן חשוב שגם אתם וגם בתכם תשנו טוב בלילה. פעוטות בגילה של בתכם צריכים לישון לילה שלם ללא יקיצות, אם אין דבר מה שמפריע להם, כמו: מחלה או צמיחת שיניים. בתכם אינה צריכה לשתות או לאכול בלילה, כך שהיא כפי הנראה מתעוררת, כדי לחוש ולראות אתכם לידה. מכיוון שהיא יודעת להרדם לבד ובקלות בלילה, בדקו כיצד אתם מגיבים אלייה כשהיא מתעוררת. תגובתכם הנה חשובה ומשמעותית. ראשית, יש לומר לה בערב לפני השינה, שעוד מעט כולם הולכים לישו,ושבלילה ישנים בלי להתעורר– אבא ישן, אמא ישנה וגם הקטנה והחמודה ישנה. יש להדגיש לפנייה, שאתם פה לידה שומרים עלייה כל הזמן גם כשהיא ישנה. יש לחזור על כך כמה פעמים כהכנה לשינה. כשהיא מתעוררת רצוי לא לדבר עימה או לומר לה אם אין ברירה משפטים קצרים, שחוזרים על עצמם באופן קבוע, כמו: עכשיו לילה ועכשיו ישנים. אין להוציאה מן המיטה, אין לחבקה ולנשקה ואין לכעוס עלייה. פעולות אלו עלולות לעודדה להתעורר, ולקבל תשומת לב מכם. ניתן לשחק עימה בשעות אחה"צ במשחקי "כאילו", כדי ללמדה לקחת את המוצץ או את הבקבוק מים לבד, לדוגמא: בוא נראה איך את יודעת לקחת את המוצץ לבד כמו גדולה כשאת במיטה. אם היא מסכימה לשתף פעולה עם ה"משחק" יש לעודדה לרוב על כך. אם המצב אינו משתפר בטוווח הקרוב ניתן להתייעץ בשנית עם יועצת השינה. ליל מנוחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי