יעוץ לגבי קשיים בגמילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/11/2011 | 09:29 | מאת: מירי

שלום רב, הבן שלי ילד בן 4 וחצי טרם גמול הילד מוגדר כמעוקב התפתחות ונמצא כעת בגן שפתי רגשי, מבחינת בשלות הילד מוכן הוא מבקש בעצמו ללכת לשירותים וללבוש תחתונים הרבה פעמים תפסתי אתו מוריד בעצמו ומתיישב על האסלה אך לא מצליח להוציא הוא ממש מתוסכל ומבכיין אמא לא יוצא לי אתמול הגננת בגן התחילה לנסות איתו את כל התהליך מההתחלה והילד חסר מתוסכל מאד הוא אמר לי אמא אני רוצה ולא יוצא אני חוששת שכל זה עשוי לקלקל כי הילד ממש התחיל לעלות על הגל מבחינה חברתית ותפסתית ולהתקדם מאד יפה אני חוששת שזה ישבור אותו . תודה

מירי שלום רב, זיהית יפה את בשלותו של בנך להתקדם בהליך הגמילה - מבקש ללכת לשירותים, רוצה ללבוש תחתונים, מתישב באסלה ועוד. כדי שלא ירגיש תסכול וייאוש, יש לעודדו לרוב הן בבית והן בגן. כלומר, יש לשים דגש על החלקים שהוא כן עושה ועל המאמץ שלו. עודדי אותו במילים, כמו: אני רואה שאתה משתדל, אני שמחה שבחרת ללכת לשירותים/ללבוש תחתונים, אני סומכת עלייך, אנחנו לא ממהרים לשום מקום, אני בטוחה שתצליח וכו'. בנוסף, חשבי עימו מה יכול להקל עליו, והכינו אותו מראש שגם אם "לא יוצא" לא נורא. עידוד מחזק את הביטחון ואת תחושת המסוגלות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי