שאלה רב-תחומית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/11/2011 | 12:57 | מאת: מיגל חוויאר

גבר בן 39, נשוי טרי (מס' חודשים), בעל קשיי דיבור, מרגיש שהוא צריך ייעוץ חינוכי. הוא הפנה את עצמו לפסיכותרפיה לאחר משבר בזוגיות (עם אותה אישה שלה הוא נשוי כעת). הוא מרגיש שהוא לא מסתגל *חברתית* במקום העבודה שלו ונתקע מבחינה מקצועית. (ומרגיש קצת תקוע עם המטפל). הוא מייחס לעצמו עיכוב בהתפתחות כללית וחוסר ידע של כללי "טקס" מעודנים בחברה. הוא לא מנודה כ"מיוחד", אך גם לא שייך ל"קליקות". הוא העלה את הקשיים בפני המטפל אך הוא פטר אותו. מבחינת השכלה הוא הנדסאי, ועומד בפני סיום תואר ראשון, ועובד 11 שנה. *האם יש דבר כזה ייעוץ חינוכי למבוגרים או שעליו לחפש אימון ? *האם את צריכה מידע נוסף ?

מיגל חוויאר שלום רב, אדם פונה בדרך כלל לטיפול, לייעוץ, להדרכה וכו' , כאשר הוא שרויי במשבר כלשהו או כאשר הוא רוצה שינוי בתחומי חייו. ייעוץ חינוכי עוסק בתחום המשפחה והילדים בעיקר בהקשר של מוסדות החינוך. אותו הגבר צריך לברר עם עצמו לאיזו מטרה הוא זקוק לעזרה מקצועית. מיקוד זה יעזור לו לפנות לאיש המקצוע המתאים. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי