בת שנה ותשעה, שהחלה להיות אלימה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/10/2011 | 10:41 | מאת: גלית

שלום רב בתי בת השנה ותשעה חודשים החלה לאחרונה להיות אלימה כלפי ילדים, גם אם אינם עושים דבר כדי לעודד זאת היא מכה אותם וכן כלפי תינוקות שלא מאיימים כלפיה. אנחנו מנסים להסביר לה שאין סיבה להכות ומנסים ללמד אותה לשתף את האחר אך ללא הצלחה. אני בהריון ואנו עושים הכנה לילדה לקראת כך (אנו מסבירים לה מדי פעם את השינויים שיקרו, קנינו לה בובה תינוקת בה היא מטפלת וכו'). כמו כן לאחרונה עברה מספר שינויים - שינוי גן, מעבר דירה. האם יש דרך "נכונה" לעורר בה רצון לשינוי או שעקב השינויים הרבים חל שינוי בהתנהגותה והזמן יעשה את שלו? תודה

גלית שלום רב, בתך הקטנטנה אכן עוברת הרבה שינויים בחייה לאחרונה, ועל כך יש לתת את הדעת , ולראות מה היא "אומרת" בהתנהגותה. שינויים אלו עלולים להביאה לאי וודאות, לכן יש להמשיך לשתפה במתרחש בהתאם לגילה ובשפה מתאימה, ולהיות אמפטיים ורגישים למצבה. לעומת זאת, אלימות הנה גבול חד משמעי – אסור להרביץ ! וזאת עלייך להעביר לבתך באופן חד משמעי וברור. אין לאפשר לה להכות את זולתה, ויש למנוע זאת הן פיזית, למשל: לאחוז בידה, והן מילולית, כמו: אסור להרביץ ! רצוי לומר זאת בתקיפות אדיבה, אך לא כעס או בצעקה. בנוסף, כשהיא רגועה וקשובה יש להסביר לה מדוע לא נעים כשמרביצים, ואם יש דבר מה שלא נעים לה, שתסביר לכם מה רצונה. כדי לעודדה בכך, רצוי לזהות את המצבים שבהם היא עלולה להכות, ולומר לה: אני רואה שלא נעים לך עכשיו בואי נשחק במשחק אחר או עם חבר חדש או בצעצוע שונה ועוד. גבולות ברורים בצד אהבה, נשיקות וחיבוקים יקלו על שתיכן בתקופה זו. בהצלחה ולידה קלה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי