ילדה ביישנית וחסרת ביטחון

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/10/2011 | 13:29 | מאת: כרמית

הי שירלי, כתבתי לך כבר מס' פעמים ואני מודה לך על תשובותייך. מדובר בבתי בת ה-5 (כמעט 5 וחצי) שהיא מאוד ביישנית וחסרת ביטחון. לאחרונה אני מתחילה לחשוב שמדובר מעבר לביישנות ויותר בחרדה חברתית. לפני מס' ימים לקחתי את בתי לשעור ניסיון בחוג מחול (לבקשתה). היא מאוד התרגשה ושמחה ללכת. מרגע שהתחיל השיעור היא קפאה והתחילה לשפשף את העין עם ראש מורכן ללא הפסקה (המורה חשבה שיש לה משהו בעין) אני הבנתי שזה עקב הביישנות. היא לא שיתפה פעולה בכלל אפילו כשהמורה נתנה לה יד ועמדה לצידה. המורה ביקשה ממני לצאת ומרגע שיצאתי היא ישבה בצד ולא השתתפה בחוג. לאחר כמה זמן המורה ביקשה שאקח אותה. היא (הילדה) ממש הרגישה רע, כאילו היא איכזבה את עצמה ואותי (אולי). זאת רק דוגמא אחת מיני רבים. בגן הגננת אומרת שהיא דווקא בסדר (בגבולות הבסדר של ילדה ביישנית). האם כדאי לקחת אותה לאבחון? ואיפה את ממליצה לעשות את זה אם בכלל? תודה

כרמית שלום רב, סמכי על האינטואיציות שלך - אם אינך רגועה לגבי התנהגותה, עלייך להתייעץ ולברר זאת יותר לעומק, כלומר יש לערוך הבחנה מבדלת בעזרת איש מקצוע, שיסייע לך באיתור הקושי. בפנייך ישנן כמה אפשרויות. ראשית, את יכולה לפנות באופן פרטי לפסיכולוג או לפסיכיאטר להתייעצות ראשונית. שנית, את יכולה לבקש מהגננת את מעורבותה של פסיכולוגית הגן ושל השירות הפסיכולוגי ששייך לרשות המקומית, שבה את מתגוררת. כמו-כן ניתן לקבל הפנייה מרופא משפחה או מרופא ילדים להתייעצות עם פסיכולוג מקופת החולים. אנשי מקצוע אלו יוכלו לעזור לך בבירור ראשוני לגבי הקושי, ובמתן טיפול להמשך, אם אכן בתך זקוקה לכך. חשוב שגם את תקבלי כלים, עזרה וליווי, כיצד לסייע לבתך החמודה. שמחה לעזור - בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי