בכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/10/2011 | 22:14 | מאת: אורית

שירלי שלום רציתי לדעת איך להתמודד עם בכי של ילדה בת שלוש וחצי שבזמן האחרון בוכה על כל דבר: כשהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה ואומרים לה לא, כשרוצים לחזור הביתה מהגינה או מחברים או מגימבורי או כשאומרים לה הגיע זמן ללכת לישון וכד'? אני תמיד אומרת לה שהיא יכולה לבחור להמשיך לבכות או לבחור בדרך חלופית שאני מציעה לה באותה סיטואציה. אני גם מסבירה לה שזה לא נעים לנו שהיא בוכה על כל דבר והיא מבטיחה שהיא תתנהג יפה אבל כשמגיעים לרגע האמת הכל נשכח והבכי מתחיל. זה ממש מתיש ומעייף הבכי הזה. עזרתך.....

אורית שלום רב, בתך כפי הנראה מקבלת תשומת לב או/ו את מבוקשה מהתנהגות זו. כדי לצמצם או למגר התנהגות בלתי רצוייה, יש לומר לה מראש מה הולך להיות ומה תהיה הסנקציה שתבוא בעקבות התנהגות זו. הסברייך ודיבוריך מולה הנם טובים, המשיכי כך. ניתן גם לשאול אותה מה יכול לסייע לה או כיצד את יכולה לעזור במקרה של בכי. לדוגמא: יש ילדים שההורים צריכים להיות יותר נוקשים במקרים אלו, ויש ילדים שזקוקים לחיבוק ולנשיקה כדי להרגע. ילדים בגילה של בתך יבטיחו כל דבר, על-מנת לקבל את מבוקשם. רצוי לא להגיע למצב שבו הילדה מבטיחה דבר מה, אלא להביאה למצב שבו היא תשתדל ותתאמץ לא לבכות כאשר הולכים הביתה מהגינה - את כמובן תהי שם בעבורה. במקרים בהם אין אפשרות של בחירה, כמו: שעת שינה או יציאה מהג'ימבורי, יש לומר: היום אנו צריכות לחזור מהג'ימבורי בשעה שש, כדי שנספיק להתקלח ולאכול. את בוחרת אם נלך בשמחה ובכייף או בבכי ובאי נעימות. חשוב, כמובן לעודדה כאשר היא מתנהגת יפה או כאשר את רואה שהיא משתדלת ומתאמצת. התנהגות זו אכן מתישה ומעייפת ("משגעת פילים), אך ככול שתתני לה פחות מקום ונפח, כך היא תחלוף במהרה. מחזקת את ידייך, שירלי

11/10/2011 | 20:25 | מאת: אורית

תודה רבה, אבל מה בכל זאת אפשר לעשות כאשר אני מכינה אותה לפני והיא עדיין ממשיכה בשלה ובוכה?

מנהל פורום ייעוץ חינוכי