מלחמות על שיעורי בית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/10/2011 | 14:34 | מאת: ורד

יש לי ילד בן 8 כתה ג וילד בן 12 כתה ו הילד שבכיתה ו השתלב השנה אם כתה קטנה למקצועות חשבון אנגלית וכישורי שפה וכשהוא מגיע הביתה המילחמות תמיד אין לי שיעורים ועד שאני מגלה עוד מאט אני יעשה ומגיע כבר השעה 8 בערב ובלחץ הוא רוצה להכין ואז זה מגיע למצב תכיני לי את אני לא מבין קשה לי לכתוב אני כותב לאט מה אני עושה הבן השני בכיתה ג רוצה להכין שיעורים אחרי מלחמות ושיכנועים אבל גם אם קושי שהוא בסוף כותב אבל גם אותם תלונות קשה לי לכתוב ובסוף הוא כותב אני לא מבין ובסוף הוא עושה אבל עדין יש מלחמות

ורד שלום רב, שיעורי בית אינם מלחמה של הורים מול הילדים. יש להעביר לילדייך מסר ברור וחד משמעי, ששיעורי הבית הם שלהם ולא שלך. הם התלמידים והמשימות הן שלהם. את יכולה לקבוע איתם שעות מסויימות שבהן תעמדי לרשותם לעזרה בשיעורי הבית. בשעות הללו מכינים את השיעורים. לאחר מכן יצטרכו הילדים להכין את השיעורים לבד או ללכת לבית הספר ללא שיעורים. בביה"ס הם יצטרכו להתמודד עם המורה ועם אי ידיעה והבנה של החומר הנלמד. אם בנך הבכור מתקשה בלימודים, ויש קושי בכתיבה, חשבי עימו מה העזרה שהוא צריך, כדי להכין את השיעורים. הפתרון אינו הכנת השיעורים על-ידיך, כמובן. חשוב שתעודדי אותם כשהם מכינים את השיעורים. התיעצי עם הצוות החינוכי, וראי כיצד הם יכולים לסייע לך בהתמודדות זו. חשוב שתהי גאה בהם, ושתדגישי את אהבתך ואת דאגתך אליהם. כלומר, גבול נכון, מסר חד משמעי, עידוד ואהבה רבה לילדייך, יובילו לתחילתו של השינוי הרצוי. בהצלחה וגמר חתימה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי