אומר תמיד-אין שיעורים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/10/2011 | 12:54 | מאת: ליאת

שלום רב, הילד שלי בכיתה י' (תיכון). אני אובדת עיצות איתו. כל יום מחדש יש לו משפט קבוע - אין שיעורים. הוא ילד טוב ונבון. אבל לא מכין שיעורים. כל יום אני רבה איתו מחדש ואני מרגישה שאני נלחמת לשווא ובעצם מעט מאבדת אותו. האם תוכלי לייעץ לי כיצד להתנהג איתו?

ליאת שלום רב, בנך הנו "ילד גדול" - נער, שלומד בתיכון בכיתה יוד. שיעורי הבית ומטלות ביה"ס צריכים להיות באחריותו. את יכולה לסייע, לתמוך, לעזור ולהזכיר, אבל לא לקחת על עצמך את המשימה. יש מחיר לאי הכנת שיעורי הבית, למשל: חוסר התמצאות בחומר הנלמד, הורדת ציון בהתנהגות, עונש מהמורה ועוד. נוסף על כך, כיתה יוד הנה כיתה חשובה ומשמעותית, שבסופה ניגשים לכמה ממקצועות הבגרות – זאת עליו להבין היטב. למרות כל זאת, אין להכנס עימו למאבקי כוח, אלו מיותרים, ולא יקדמו את המטרה של הכנת השיעורים. נהפוך הוא , כמו שהרגשת, מאבקי כוח יכולים להרוס את הקשר שלך עימו, וליצור כעסים ומתחים בבית. לסיכום, ההי שם בעבורו, אך תני לו לקחת אחריות על לימודיו – למדי לסמוך עליו. אם הוא ילד טוב ונבון לבטח ידע להסתדר היטב בביה"ס. שנה טובה וכל טוב, שירלי

05/10/2011 | 15:27 | מאת: ליאת

היי שירלי האם כשאני חוזרת מהעבודה כל יום, לשאול אותו לגבי שיעורי הבית או להניח לזה?

ליאת שלום, את בהחלט יכולה לשאול ולהתעניין לגבי שיעורי הבית שלו. אם הוא מתלונן על כך, יש לומר לו, שאת אמא שלו, ושאת דואגת לו ואוהבת אותו מאוד, ושחלק מתפקידך האימהי הנו דאגה לבנה המקסים והאהוב. כמו-כן הדגישי בפניו, שאת סומכת עליו, שידע לעשות את הדבר הנכון בלימודיו, ואם הוא זקוק לעזרתך את עומדת לרשותו תמיד. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי