ילד בן 6

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/10/2011 | 09:36 | מאת: דניאלה

שלום שירלי, הנני אם חד הורית לילד בן 6. אין לי ילדים נוספים. לאחרונה אני מרגישה שוני בהתנהגות של בני, דבר ההופך להיות קשה בעיקר כאשר אנחנו הולכים למקומות ציבוריים. בני מרגיש בודד, כמעט ואין לו חברים. הדבר קשה יותר מאחר ואין לו גם אחים ואחיות. הדרך שלו להתחבר עם ילדים בגינה ציבורית או בפארקים, נעשת בצורה שלילית. ז"א הוא ניגש לילדים ומנסה לדבר איתם, לא כל הילדים משתפים פעולה ומעוניינים ליצור קשר עם ילד זר, ברגע שדוחים אותו אז הוא מתחיל להציק. כגון: יושב בראש המגלשה ולא מאפשר לילדים להתגלש או מדבר בצורה חצופה כגון: "איזה ילדים מעצבנים אתם". אני כאימא שרואה את זה מצד, ליבי נכמר עליו כי אני יודעת שבסך הכל הוא רוצה להתחבר ולא יודע כיצד. כל ניסיונתי להסביר לו שלא זו הדרך, ושלא כולם רוצים לשחק עם כולם - עולים בתוהו. לפעמים אני נאלצת לחזור איתו הביתה, כי אני מרגישה שהוא מציק לילדים אחרים. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי כיצד עלי לנהוג במקרה זה. האם זה נכון ללכת איתו ליעוץ פסכולוגי? אני מרגישה שמבחינה רגשית דברים מציקים לו כגון זה שאין לו אחים ואחיות. אין אבא (הוא נולד מתרומת זרע). הוא מודע לזה שהוא מעט חריג משאר הילדים, למרות שאני מסבירה לו שיש כל מיני סוגי משפחות ולא לכולם יש אימא ואבא או אחים. למרות שהוא "מאשר" את דברי, אבל יש לי תחושה שזה עדיין כואב לו. אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית. בברכת שנה טובה דניאלה

דניאלה שלום רב, התנהגותו של בנך בגינה הציבורית מאפיינת ילדים רבים בלי קשר למבנה המשפחתי שלהם. בנך מנסה ליצור קשר עם ילדים בגינה, ועל- כך מגיע לו עידוד גדול. בטוחני שהוא חווה גם הצלחות בקשרים עם ילדים בגינה. כאשר הילדים אינם מעוניינים לשחק עימו, הוא מוצא דרך לתת ביטוי לתסכולו, ויוצר קשר בדרך שלילית. כאן ניתן להראות לו, וללמדו כיצד יוצרים קשר טוב עם חברים. את יכולה לקבוע עם חברה או שתיים, שיש להן ילדים עימם בנך יוכל לשחק בצוותא. כך הוא לא יגיע למגרש המשחקים לבד. ניתן לעשות זאת פעם עד שלוש פעמים בשבוע. בנוסף הוא יראה אותך מתקשרת ומשוחחת עם אימהות נוספות, ותהווי בעבורו מודל לתקשורת עם הזולת. כמו-כן שוחחי על נושא זה עם הדמויות החינוכיות בחייו של בנך: גננת או מורה. כיצד הן רואות את העניין ? וכיצד הוא מתפקד במסגרת החינוכית ? לגבי הסוגיות שעלו בפניתייך – האם אלו אכן דברים שמציקים לבנך או האם אלו מחשבות שמטרידות אותך ? הנך יכולה להעזר בהדרכת הורים או בטיפול משפחתי, כדי לקבל תמיכה, עזרה והנחייה בהתמודדותך כאם חד הורית. טיפול זה יכול לסייע לך עד מאוד. בנוסף, ניתן לשקול לאפשר לבנך תראפיה בקבוצה בה יוכל לתת ביטוי לקשייו האישיים בצד התמודדותו החברתית. דבר נוסף לסיום, בנך רואה את החיים דרך "המשקפיים" שלך. אם לא תראי במצבך המשפחתי "בעיה", ותאפשרי לו משפחה בריאה בעלת אווירה טובה, ביטחון, אהבה וקבלה, לא יחוש בנך מקופח בכל תחומי חייו. כל טוב ושנה נפלאה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי