ילד בן 10 נכנס לאתרי סקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/09/2011 | 20:19 | מאת: אמא

בני כמעט בן 10 מספר פעמים נכנס לאתרי סקס בפעמיים הראשונות הסברנו לו שזה לא תקין ולא לגילו וקיווינו שהוא הבין הוא אמר שלא יעשה זאת שוב עכשיו כשזה קרה שוב אנחנו כבר לא סלחניים והחלטנו לנתק את המחשב ולהענישו אנחנו חסרי אונים האם לילד יש בעיה כלשהי אין לנו יותר ביטחון בו ולא סומכים עליו שזה לא יקרה שוב מה עושים עזרה דחוף ת

לאמא שלום רב, בצד יתרונותיו הרבים של האינטרנט, קיימים בו גם כמה חסרונות גדולים ומשמעותיים. מצד אחד,ילדינו נחשפים למידע ולידע רב ומשכילים בעזרתו. לעומת זאת, הם גם חשופים למידע, שאינו תואם את גילם כמו בנך ואתרי הפורנו. ילדים בגילו של בנך מתפתחים, מתבגרים ומגלים סקרנות מינית. זו מעוררת שאלות וסוגיות רבות, ומפעילה את הרצון לידע. סקרנותו אינה חריגה ונורמטיבית לחלוטין, אבל בניגוד לסקרנותו הטבעית המידע הזמין, שמצוי באינטרנט באתרי הפורנו והסקס אינו תואם לילדים בני 10, אלא למבוגרים מעל גיל 18 . כלומר, בנך אינו יכול להבין ולעקל את המידע אותו הוא רואה באתרים אלו כמו שאדם מבוגר ובריא בנפשו מסוגל לעשות. כמו-כן, חשיפה לתכנים שאינם תואמי גיל, יכולה ליצור תפיסת מציאות מעוותת או פגיעה בדימוי הגוף שלו ושל זולתו, למשל: שכל הבנות צריכות להיות בעלות חזה גדול או שבנות מקיימות יחסי מין מיד לאחר הכרות קצרצרה או שלכל הבנים צריך להיות פין מאוד גדול ועוד. למרות זאת, לא כדאי לנתקו לחלוטין מן המחשב, מכיוון שזו דרך להכנס עימו למאבקי כוח, ולחיפוש אחר אתרים אלו אצל חברים. על-כן חשוב לערוך שיחה גלוייה ופתוחה עם בנך. אם יש קושי לדבר על הנושא, העזרי באדם מבוגר שיכול לסייע, ושבנך רואה בו מבוגר משמעותי, למשל: דוד, יועצת ביה"ס, חבר שלכם וכו'. הסבירו לו מדוע אינכם מרשים לו לצפות בתכנים אלו לדוגמא : האתרים הללו מיועדים למבוגרים בני 18 ומעלה, הם יוצרים תפיסת מציאות מעוותת, קיים פער בין הסרטים והתמונות למציאות ועוד. חשוב לציין בפניו, שהוא אינו עושה דבר מה לא טוב, ולכן רצוי לחשוף אותו לספרים או למקורות מידע, שעוסקים בהתפתחות גופנית של בנים ושל בנות, ושתואמים את גילו. כך הוא יקבל מענה לסקרנות, ולא יזדקק לחפשו באתרים לא לו. בנוסף, ניתן להתייעץ עם איש מחשבים לגבי חסימה במחשב של תכנים או של אתרים, שאינם מתאימים לילדים. כל טוב ושנה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי