גמילה מיתולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/09/2011 | 20:15 | מאת: מאיה

היי מה הוא הגיל המומלץ לגמילה מחיתולים ואיך מתחילים עם זה? בני עכשיו בן שנה ו4 חודשים היום הוריד חית לבד וביקש לללכת לאסלה לקחתי אותו אך לא עשה בחיתול אחרי זה לבש תחתונים בקש תחתונים כל פעם שהייתי מנסה לקחת אותו לאסלה היה מסרב הרגשתי שהוא מסרב כי פשוט לא רוצה ולא מתוך פחד כי הוא יושב בכיף הרגשתי שהוא לא רוצה ללכת לאסלה לא רוצה חיתולים ועשה 4 פעמים פיפי בתחתנים אחר כך ביקשתי שיחליט או שילך לאסלה או שילבש תחתוני גמילה הוא לא רצה כלום אז שמתי לו תחתוני גמילה בכוח כי הרגשתי שהוא לא רוצה לעשות כלום וכל הזמן משתין ברצפה מה לעשות איך עוברים את התהליך הזה כמה שיותר נוח וקצר?

26/09/2011 | 20:21 | מאת: מאיה

כאילו הרגשתי שהוא סתם מתעקש ורוצה לעשות רק איך שבא לו מתי שבא לו או

מאיה שלום רב, בנך עדיין מאוד צעיר. אין גיל מומלץ להתחיל עם גמילה מטיטולים, מכיוון שהגמילה תלוייה בבשלותו של הילד בתהליך. בנך הפעוט התחיל להראות סימנים של התעניינות בנושא, אך הנכם בראשית הדרך. לפני הגמילה עלייך להצטייד באורך רוח רב ובסבלנות. אין לעשות דבר מה בכוח או להכנס עימו למאבקי כוח , כמו: להוריד לו את הטיטול. אלו עלולים לעקב את הגמילה, וליצור בעיות התנהגותיות. חשוב שתהי קשובה לו ולצרכיו - הראי לו את האסלה או/ו את הסיר, ואפשרי לו לגשת עליהם, ולנסותם. בעזרת "המשחק" עימם הוא מתנסה– יושב על הסיר, יורד מהסיר, לובש תחתונים, מוריד טיטול ואף מפספס – בדרך זו הוא לומד. ניתן לקרוא עימו ספרים העוסקים בנושא או לצפות עימו בסרטים, למשל: סיר הסירים או בלי טיטולים. וכמובן – סבלנות, סבלנות וסבלנות. בהצלחה ושנה טובה ומתוקה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי