צפייה בטלויזיה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/09/2011 | 09:17 | מאת: רנה

היי, רציתי לדעת כמה זמן ביום מותר לילד בגיל שנתיים לצפות בטלויזיה שעה שעתיים פחות ? בד"כ כלל הייתי מדליקה את הטלויזיה ומשאירה אותה דלוקה הוא היה משחק בכל מיני דברים בבית ובין לבין צופה בטלויזיה היום נודע לי שזה טעות ושכך הילד לא יהיה מרוכז במה שהוא עושה או במה שמשחק אני יכולה להגיד שבני מתפתח טוב מאוד מבחינת שפה יחסית לגילו וכשוא משחק במשחקים אחרים מורגש שיש לו ריכוז כלומר אינני רואה שהדלקת טלויזיה כל כך הזיקה לו אך עדיין מעוניינת לדעת כמה זמן מותר לילד בגילח לצפות בטלויזיה הוא בד"כ צופה בתוכניות חינוכיות שמתאימות לגילו אך לפעמים צופה יחד איתנו בתוכניות שלנו שלפעמים פתאום מופיע בהם (אלימות) לא מדובר על סרטים אלימים או מפחידים אלא על סדרות רגילות חברתיות שבהם לפעמים יש אלימות או קטעים של מריבות במקרה והוא רואה את הקטעים האלה יחד איתנו אני מסבירה לו שזאת בסך הכל סדרה ושזה לא אמיתי ולא יפה שנהיה אלימים ונרביץ או נציק לאחרים האם זה בסדר או שעדיף פשוט שלא יראה קטעים כאלה ולמנוע מקרים פתאומיים כאלה

רנה שלום רב, רצוי שפעוטות בגילו של בנך, לא יצפו בטלוויזיה שעות רבות. לכן ניתן לבדוק בעיתון את התוכניות שמופיעות, ולבנות בעבורו לוח צפייה. כלומר, לפתוח את הטלוויזיה לתוכנית מסויימת, שנראת לך, ולאחר מכן לכבות ולשחק במשחקים. כעת אתם יכולים ליצור לו הרגלים ושגרות בנושא זה. לעומת זאת, אם יתרגל לצפות בטלוויזיה גם בזמן משחק, יהיה קשה לשנות זאת לאחר מכן. בנוסף, רצוי לא לחשוף את בנך הפעוט לתכנים שאינם תואמים לגילו. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי