ילד בן 5 שחצן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/08/2011 | 12:05 | מאת: הילי

היי הבן שלי בן כמעט 5 ילד מקסים וחברותי מאוד הוא מסוגל להיות בגינה בלי לחברים ולהתחיל לדבר עם ילדים שהוא לא מכיר ולשחק איתם לפעמים זה מצליח והוא משחק איתם יפה ולפעמים הילדים האחרים לא משתפים פעולה והוא עובר פשוט לילדים אחרים הבעיה היא שברוב המקרים הוא משוויץ ומשתחצן כמו: "תראי אותי איך אני עושה משהו מפחיד" או "יש לי את זה או את זה" והוא די מתעקש ע"י דיבורים בלבד שיסתכלו עליו ודי לא מתייאש מה עושים עם השחצנות האם זה שלב שיעבור לו או משהו חריג לגיל הזה? אשמח לקבל תשובה תודה הילי

הילי שלום רב, בנך אכן נשמע ילד מקסים וחברותי. עלייך לעודדו ולחזקו בתכונותיו הטובות, ובכישוריו החברתיים ביצירת קשרים עם ילדים חדשים בגינה. התנהגותו ו"שחצנותו" הנה שכיחה לבני גילו מצד אחד, ומן הצד השני תפקידינו לחנך את ילדינו לצניעות ולענווה כמו שאת חשה. כפי הנראה, בנך זקוק לחיזוקים ולהכרה ביכולותיו, לכן נסי להקדים אותו, ועודדי אותו כאשר הוא עושה דבר מה, שבעיני רוחו יכול להראות חשוב, למשל: אם הוא מתנדנד יפה בנדנדה או מטפס גבוה על המתקן בגינה כמו גדול. אם יש באפשרותך, הוסיפי להתנהלות מולו צד הומוריסטי, כמו: וואו, איזה פרצוף מפחיד עשית. איך הצלחת ? אתה יכול ללמד אותי גם ? (בטון דיבור תיאטרלי ומצחיק). כמו-כן, ניתן לשוחח עימו בשקט בבית, ולומר לו שישנם ילדים ומבוגרים שלא יאהבו את ההתנהגות שלו, ושלא ירצו להיות חברים שלו. הקשיבי לתגובותיו- מה הוא חושב על כך ? לסיכום, חזקי ועודדי אותו מצד אחד, ואז הוא לא ירגיש צורך "לגנוב" תשומת לב ומחמאות. מצד שני, הסבירי לו בקצרה מה יכולות להיות התוצאות הטבעיות של התנהגות זו, לדוגמא שילדים לא ירצו לשחק עימו. בהצלחה ושנת לימודים פורייה ומצמיחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי