הרגלי מציצה של ילד

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/08/2011 | 10:16 | מאת: ליאת

שלום , בני בן ה- 5 , סיגל לעצמו הרגל של מציצת הלשון (כשהוא עייף או בוהה בטלוויזיה), המצב נוצר לדעתי מטעות שעשיתי כשגמלתי אותו ממוצץ בגיל קטן וכנראה הוא לא היה מוכן , לאחר מכן הוא התחיל למצוץ אצבע וגם מזה גמלתי אותו בעזרת לק מר. אשמח לדעת אם יש דרך לגרום לו להפסיק הרגל זה, הוא משתף פעולה אך עושה זאת בלי לשים לב עד שמעירים לו. תודה

ליאת שלום רב, איזה ילד נבון יש לך. הוא מצא פתרון של מציצה, שעליו הוא שולט. מציצה (מוצץ, אצבע או לשון) גורמת לילדים רבים רוגע ושלווה. חשבי מה יוכל לעזור לו להרגע בזמן העייפות או מול הטלוויזיה ללא מציצת הלשון. את יכולה להתייעץ עימו, ולחשוב יחד על פתרון. כך הוא ירגיש חלק מן התהליך. בנוסף, רצוי שתתיעצי עם רופא המשפחה או עם רופא ילדים על-מנת לוודא שפעולה זו אינה יכולה לגרום לפגיעה או לנזק לבנך. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי