ילדה סרבנית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

31/07/2011 | 16:28 | מאת: אורית

ילדתי בת 3 ו-10 חודשים, ילדה נבונה ושובבה. הבעיה איתה שהיא מסרבת לכל דבר. אני מבקשת ממנה לעשות משהו והיא מסרבת לעשות. או שהיא אינה מקשיבה לי או לאביה בכלל. אני מבקשת ממנה לבוא לאכול היא מסרבת ואני צריכה לבקש ממנה כמה פעמים. כך לגבי המקלחת וצחצוח השיניים שזו מלחמה יומיומית. כל דבר קטן מוביל אותי לעימות איתה ולצעקות. גם לגבי השינה היא אינה נרדמת לבד היא צריכה אותי לידה עד שהיא נרדמת וזה לוקח לפעמים שעה עד שהיא נרדמת, בשעות הבוקר המוקדמות היא מגיעה אלי למיטה ונרדמת. אודה על התשובה .

אורית שלום רב, בתך השובבה צריכה להבין בעזרתכם מה יהיו המחירים בבחירתה בהתנהגות זו בתוספת מערך של גבולות וסמכות הורית, שאתם צריכים לבנות ולהציב מולה. חשבי כיצד אתם מגיבים להתנהגות זו, כאשר היא אינה נשמעת לדבריכם ? ראשית אין להכנס עימה לויכוח, לצעקות או למאבק כוח. יש לומר לה פעם אחת את רצונכם, ואם היא אינה נשמעת יהיה לכך מחיר ותוצאה, לדוגמא: עכשיו ערב ואנו הולכים להתקלח/לאכול ארוחת ערב. אני מזמינה אותך למקלחת/לשולחן האוכל. אם תבחרי לא להגיע אאלץ לקחת אותך בכוח ויהיה לי ולך לא נעים – במה את בוחרת לבוא לבד או בכוח ? לגבי האוכל – לא ניתן כמובן להכריח אותה לאכול, אך ניתן להקציב זמן, שבו אוכלים את ארוחת הערב. אם היא אינה רוצה לאכול, זה בסדר, אך היא צריכה לדעת שלא תקבל אוכל אחר כך. לגבי השינה – כאשר היא מגיעה למיטתך לפנות בוקר, אין לאפשר לה לישון עימך עד לקימה. יש לקחת אותה חזרה למיטתה, ולומר לה שאתם עדיין ישנים, ושכל אחד ישן במיטתו. בנוסף וחשוב עד מאוד העידוד. עודדי אותה, כאשר היא מתנהגת כראוי או כאשר היא משתדלת להתנהג כראוי (גם אם לא הולך לה בדיוק כפי שציפית) במילים, כמו: אני רואה שאת משתדלת, היום הצלחת להגיע בזמן למקלחת – איזו ילדה בוגרת ועוד. אם היא תחוש משמעותית ואם היא תבין שאינה נמצאת במאבק כוח מולכם היא תפסיק להילחם. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי