שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

31/07/2011 | 14:21 | מאת: מיטל

הבו שלי בן 4 והוא רגיל לישון כשאני לידו והוא משחק בשערות שלי עם מוצץ עד שהוא נרדם איך אני יכולה לשנות את זה ולתרגל אותו לישון לבד? יש לי גם בת 9 חודשים יושנת רק כשאני מחבקת אותה כמו נדנדה בהתחלה היתה יושנת לבד במיטה אבל כשהתחילה להתעורר בלילה מכאבי שיניים זה השתנה אני רוצה להחזיר את המצב שהיה ןשלא תהייה לי בעיה איתה כמו הבן שלי .

מיטל שלום רב, לפני שאת מתחילה להקנות הרגל חדש ולערוך שינוי בשיטת ההשכבה הקיימת, עלייך להיות שלמה לגמרי, שאת אכן רוצה בכך. אם ילדייך יחושו ממך ספקות כלשהם, יהיה לך קושי רב לערוך את השינוי. התהליך הנו הדרגתי, ולוקח זמן מה. אם את אכן שלמה, עדכני את בנך על מה הולך להיות כעת, לדוגמא: מהיום בלילה אחנו נלמד יחד, איך להרדם במיטה ללא המשחק בשערות של אמא. מילים אלו מתאימות, כמובן לבנך הבכור. בשעת ההשכבה יש לשבת לידו בכסא, ולא לאפשר לו לגעת בשערותייך. ניתן להציע לו דובי רך ונעים אותו יחבק במקומך. אם הוא מתנגד או בוכה, חזרי שוב ושוב על המשפט: היום אתה ישן במיטה מבלי לגעת בשערותי. אני כאן לידך. כשהוא יצליח להרדם, ללא נגיעה בשערותייך, יש לעודדו ולחזקו על כך. בשלב השני, הרחיקי את הכסא מהמיטה עד שתשבי בפתח החדר או עד שתאמרי לו לילה טוב אני כאן בסלון שומרת עלייך, ותצאי מהחדר. התהליך הנו זהה עם הבת הצעירה, אך בשלב זה רצוי להתמקד בילד אחד ואז לעבור לשני. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי