חיפוש מקצוע

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/07/2011 | 12:05 | מאת: ב.א

שלום! בהתחלה שרציתי לדעת מה אני רוצה ללמוד לא היה לי שום תשובה כי לא ידעתי במה אני טובה וזה הטריד אותי המון זמן בלי קשר לבחירת מקצוע.אני לא מבינה למה אני מרגישה כך?.אני מתלבטת מה ללמוד בין ייעוץ חינוכי לעבודה סוציאלית שניהם מקצעות טיפוליים לפעמים זה יוצר אצלי הרבה לחץ והתרגשות ובכי ומחשבות שלילייות שמכאיבות לי.למה?.(אני לא יודעת מהי הסיבה שאני רוצה ללמוד אותם אולי גם לעזור לעצמי להתמודד עם דברים וגם לעזור לאחרים)וזה מעניין אותי אך לצערי אני לא מתאים לי להיות מורה אך בשביל ייעוץ חינוכי אני חייבת ללמוד חינוך. מצד שני התאכזבתי לגלות שהעבודה בייעוץ חינוכי היא אינה עם ילדים היא יותר מערכתית ואני יותר מעוניינת לעזור ולהבין את נפש הילד.ובעבודה סוציאלית אני מפחדת מזה שאני לא ייזום דברים ז"א לא אוכל להביע את עצמי יש לי פחד לדבר בפני אנשים לכן טוב לי באופן פרטני לעזור.וגם אני מפחדת ללמוד ובסוף לגלות שזה לא אני ולהתאכזב.יש לי קצת דימוי עצמי נמוך אני לא יודעת אם אני מרגישה כך באמת או שאני מנפחת את העצמיות שלי בצורה מוגזמת?השאלה בעצם איך אוכל למצוא מקצוע יותר נכון כדי לשלב את שני הדברים :נפש ילד ועבודה פרטנית איתו? תודה רבה!

שלום רב, מפנייתך נראה שאת מבולבלת לגבי בחירת המקצוע והוא מעורר אצלך תחושות של לחץ ושל פחד. לכן רצוי שתפני לאיש מקצוע להתייעצות בנושא הן המקצועי והן האישי. מקצוע נוסף בו את יכולה להתעניין הנו התראפיה, כמו: תראפיה באומנות, תראפיה בתנועה, תראפיה בעבודה עם בע"ח, פסיכודראמה ועוד. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי