עצמאות לילדה בת 5

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/07/2011 | 12:59 | מאת: כרמית

בתיבת ה-5 מבקשת ממני לעיתים דחופות לשחק איתה בבובות, בגננת וילדים, ועוד משחקים בסגנון (אף פעם לא משחקי קופסא, פזאלים). אותי זה דיי מעצבן כי אין לי סבלנות למשחקים הללו, אני כן מקדישה לה זמן במשחקי יצירה למינהם, קריאת סיפורים ובילויים משותפים אך למשחקים הספציפיים הללו אין לי סבלנות ואני דוחה אותה כל פעם מחדש ומרגישה רע עם כך. האם אני צריכה לשחק איתה בניגוד לרצוני? בנוסף, אני דיי מגוננת עליה ולדברי משפחתי לא נותנת לה להתמודד לבדה (למשל כשהיא רבה עם בני דודיה שגדולים ממנה בכמה שנים). איך אני יכולה ללמוד לשחרר ולא לגונן יתר על המידה?

כרמית שלום רב, מדברייך עולה שהנך אמא טובה לבתך המתוקה – את מקריאה לה סיפורים, את משחקת עימה בעבודות יצירה ובמשחקי קופסא ואת מבלה עימה לרוב. מילים אלו אמרי לעצמך שוב ושוב. משחקי בובות ומשחקי תפקידים (אמא ואבא, גננת וילדה ועוד) הנם משמעותיים וחשובים להתפתחות תקינה של הילדה, אך הם אינם חייבים להעשות איתך. כלומר, בתך יכולה לשחק בהם עם חברים בני גילה. עודדי אותה להזמין חברים לביתכם או לסרוגין, שהיא תתארח אצלם. אמרי לה בנעימות, למשל: אשמח לשחק איתך בפאזל או ביצירה, אך למשחקי הבובות (משחקי התפקידים) נזמין את חברתך מהגן, ותוכלי לשחק איתה בבובותיך היפות. בנוסף וכדי לעזור לבתך להתמודד היטב עם החיים, תני לה ללמוד לבד כיצד להגיב לבני הדודים שלה. כל עוד שאין אלימות פיזית או מילולית כלפיה, בטחי בה שהיא תמצא את הדרך הטובה ביותר בעבורה. חשוב שתעודדי אותה, ושתסמכי עלייה. את עצמך את יכולה לעודד בידיעה, שכך את מקנה לה כישורים חברתיים טובים, שבהם תוכל להשתמש בעתיד. בהצלחה ושבוע טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי