הילד מאוהב...

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/06/2011 | 19:50 | מאת: מאיה

בני בן 10 לומד בכיתה ד' ילד מקסים יפה חברותי מאוד מקובל מלך הכיתה תלמיד מצויין הכיר ילדה בשכבה שלו הפכו לחברים מאז החברות בינהם הילד השתנה בכל המובנים נעשה לילד עצבני כועס התפרצויות זעם ירידה בלימודים הדבר נבע מההתנהגות של הילדה כלפיו "האהבה חונקת" לדוגמא: הילדה מאיימת עליו שתיפרד ממנו לא נותנת לו לדבר עם בנות אחרות או להגיב לבנות בפייס היא לא נותנת לו מרחב היא כל הזמן מאיימת שאם לא יפגוש אותה היא תלך עם בנים אחרים ומצד שני היא מתראה עם החברים שלו וגורמת לו לעוול ומתגרה בו לנו לא היתה התנגדות בהתחלה לקשר הזה עכשיו כשאני רואה שהילד שלי הוא אחר לגמרי אני זקוקה לעזרה מקצועית דחופה הילד לא מפסיק לבכות התפרצויות זעם שבירת חפצים לא מקשיב והבכי קורע לב מה אני עושה?

מאיה שלום, ילדים רבים "מתנהגים" את מה שהם רוצים לומר או את מה שעל ליבם – התנהגות זו שפה. בנך המקסים, החברותי והתלמיד המצטיין שינה את התנהגותו: הוא מתפרץ בבכי, צועק ושובר. הילד כפי הנראה "אומר" שרע לו ושמשהו מפריע לו. ראשית יש לבדוק ולברר מה הרקע של המצוקה ? האם זו החברה ? או האם יש דבר נוסף שמפריע לו ? דברי עם מחנכת הכיתה או עם היועצת, ושתפי אותן בהתנהגות זו. האם הוא מתנהג כך גם ביה"ס או רק בבית ? בדקי האם הן יכולות לסייע לו בקושי או האם יש פסיכולוגית בביה"ס עימה את יכולה להתייעץ. כמו-כן , שוחחי עימו ביחידות (ללא אחים) כאשר הוא רגוע ופנוי לשיחה. שתפי אותו בדאגתך, ושמעי מה על ליבו. אם זו אכן החברה, שקפי לו את המחיר הכבד שהוא משלם בקשר עימה. חזקי ועודדי אותו במילים כמו: חברים או חברות הם ילדים שצריכים לעשות לך טוב ושיהיה לך נעים בסביבתם, אם הילדה עושה לך לא נעים ומציקה תבחר לא להיות איתה. אני אעזור לך. אם יש באפשרותך, תני לו כלים כיצד להתמודד במצב זה או ספרי לו מה את היית עושה. יש לראות שאינו מסתיר "סוד" כלשהו, כמו דבר מה שהילדה או החברים בקשו ממנו לא לומר, ושיושב לו על הלב. הילד מאותת מצוקה, לכן אם ביה"ס אינו נותן לך את המענה הנדרש פני לעזרה ולהתייעצות מקצועית. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי