גן עם גדולים או קטנים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/06/2011 | 14:29 | מאת: שרון

שלום לכן, הבת שלי בעוד חודשיים תהיה בת 4. ילדה די מפותחת וחברותית. השנה היא נכנסה לגן עיריה בגיל 3. עברנו הרבה מהמורות עם הגננת שנעדרה רבות במחצית הראשונה. במחצית השניה חל שינוי מאוד גדול לטובה. היו לי הרבה מאוד התלבטויות בזמן הרישום האם להשאיר אותה בגן או להעביר אותה לגן אחר. רציתי להעביר לגן טרום חובה אחר מאוד טוב עם גננת משקיענית אך חשבתי על זה שלשנה אחת זה די מיותר. ולגן חובה לא רציתי להעביר כי לא רציתי שיותר מידי יתעסקו בהכנה לכיתה א' ויהיו שם ילדים די גדולים. ההתלבטות שלי היום אם לא עשיתי טעות בכך שהשארתי אותה שנה נוספת בגן מאחר ורוב הילדים עוזבים והילדים בשנה הבאה יהיו קטנים יותר ממנה ומה יהיה אם הגננת תעדר שוב די הרבה. ולגבי גן חובה יש הגורסים שלא כדאי להעביר ויותר כדאי שתהנה ותשחק בגן טרום כך הם אומרים ויש שאומרים שלהשאיר אותה בגן עם ילדים קטנים יותר זה תינוקיאדה והיא לא תתפתח בהתאם. יש לציין שאני באה מרקע של חינוך ועובדת עם הבת שלי בנושאים לימודיים והיא די מתקדמת ובוגרת נפשית וחברתית אבל אני לא רוצה להלחיץ אותה יותר מדי. חשוב לי מאוד שתהיה לה ילדות שמחה, בטחון עצמי, שהדימיון והיציריתיות שלה יתפתחו ושהיא תלמד להסתדר בחברה ותרכוש חברים. בינתיים אני לחוצה מאוד מאוד ומבולבלת כבר. הייתי שמחה אם תעזרו לי לעשות סדר בענין כדי שליבי יהיה שקט. תודה מכל הלב למי שקראה

שרון שלום רב, אם תקראי שוב את פנייתך ואת דברייך, תראי שאת כבר יודעת את התשובה. כפי הנראה הלחץ והבלבול סמאו את עינייך ואת האינטואיציה האימהית הטובה. בתך מקבלת ממך מכל הטוב החינוכי והנה ילדה בוגרת וחברתית. הנושאים שחשובים לך (שמחה, בטחון עצמי, חברים ועוד) הנם המשעותיים גם לבתך שהנה רק בת ארבע, וזקוקה לחום, לאהבה, לבטחון ולשגרה מובנת. לכן, בדקי האם אלו יבואו לביטוי בגן טרום חובה, והאם הגננת קבועה ולא תעדר בשנה הבאה. אם לילדתך טוב בגן הנוכחי אין סיבה לעבירה גן, בו תצטרך לעבור הסתגלות וקליטה מחדש. ולסיום, נסי לחזק את האינטואיציות שלך, ולא להתבלבל מעצות ומדעות של מכרים. הבחירה וההחלטה אינן פשוטות, כי לכל החלטה יש מחיר – רווח והפסד. בטוחני שתחליטי על הבחירה הטובה ביותר עבור בתך, אותה את מכירה טוב, שבה שתיכן תהינה מאושרות ושלוות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי