בת 3 שמפחדת לעשות קקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/06/2011 | 13:34 | מאת: כרמית

בתי בת ה-3 נגמלה לפני כחודשיים מטיטולים. עם הפיפי הלך מצויין, אפילו בלילה היא לא מפספסת. קקי היא לא מוכנה לעשות בשירותים, וגם לא בטיטול , היא מתאפקת לפעמים 3 ימים עד שיש לה עצירות וכאביי בטן, עד שאני נותנת לה "פגלקס נוטראל" (לשחרור העצירות) ואז היא עושה "בלית ברירה" בתחתונים ונכנסת להיסטריה ובכי. הגננת אומרת שזה יעבור לה לבד. אשמח לקבל את עצתך?

כרמית שלום רב, גמילה מטיטול ועשיית צרכים בשירותים או בסיר הנו תהליך משמעותי וחשוב בהתפתחות הילד. בגמילה הילד הוא "השולט" בקקי ובפיפי. כלומר ההורה אינו יכול להחליט בשבילו מתי להתפנות. זו כנראה הסיבה שבתך בוכה בחוזקה, כשהיא מתפנה ועושה קקי בניגוד לרצונה. לכן רצוי לא לערב גורם מלאכותי ולתת "לטבע לעשות את שלו" (כמובן, אם אין פגיעה בריאותית בכך ובהתייעצות עם רופא המשפחה)יש להסביר לה, על הקשר בין כאבי הבטן הלא נעימים שלה להתאפקותה. כמו-כן ניתן לחזור לספרי הגמילה, כמו: סיפור בית שימוש/אנדריאנה וייך, עושה כמו גדול/סמדר שיר, סיר הסירים/אלונה פרנקל או החביב עלי מכל לא רוצה חיתול/רן כהן אהרונוב. בקריאה יש לשמוע ממנה מה היא חושבת על הסיפור, כיצד הגיבור בסיפור מרגיש או חושב, מה היא היתה עושה אחרת, מה הוא צריך לעשות כדי להצליח ועוד. חשוב לא להגדיש לכך תשומת לב רבה, כדי לשדר לבתך את הטבעיות שבגמילה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי