מציצת אצבע "פתאומית" בגיל 5

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/06/2011 | 13:28 | מאת: כרמית

שלום, בתי בת ה-5, מאוד ביישנית וחסרת ביטחון. לאחרונה החלה למצוץ אצבע (כאשר נגמלה ממוצץ בגיל 4 ומעולם לא מצצה אצבע לפניי). הגננת גם שמה לב לכך ואמרה שזה נובע מתוך חוסר ביטחון. בעלי ואני גם היינו ילדים ביישנים, ואני נוטלת רסיטל מזה כ-6 שנים לאור חרדות ודיכאונות שהיו לי. הכדורים מאוד עוזרים לי. ורציתי לשאול אם מומלץ לתת גם לילדים תרופות ע"מ שיוכלו להתמודד יותר טוב בחברה או לתת להתמודד לבד? בנוסף בעלי ואני כל הזמן מעירים לה לגביי מציצת האצבע אך זה לא עוזר, מה ניתן לעשות?

כרמית שלום, ילדים צעירים נוטים לעיתים להכניס יד, קצה של חולצה או דבר מה לפה כביטוי לביישנות וחוסר ביטחון כמו בתך. ציינת שהיא דומה לך ולבעלך בביישנותה, על-כן נסי לחשוב על היתרונות ועל הכוחות שיש בביישנות או לחלופין על דברים שעזרו לכם להתגבר עלייה בילדותכם , ודרכם לעודדו אותה. העזרו בגננת וחשבו על דרך לחיזוק בטחונה העצמי ומקומה, כמו: מתן תפקידים בבית ובגן. אין צורך להעיר לה על כך, מכיוון שהערות והתעסקויות בנושא רק מחזקות את ההתנהגות אותה אתם רוצים למגר. טיפול תרופתי בגיל כל כך צעיר אינו מומלץ ואינו רצוי בדרך כלל, ומותר בליווי ובהמלצה של רופא בלבד לאחר בדיקה, הערכה או אבחון של הבעיה. בנוסף, ניתן לשקול טיפול בעזרת תראפיה (באומנות, בתנועה, בדרמה, בבע"ח ועוד), כחיזוק הדימוי העצמי שלה. על כך את יכולה להתייעץ עם הגננת או עם רופא משפחה. בטוחני שאם תאפשרי לה את הכלים המתאימים להתמודד עם ביישנותה וחוסר בטחונה, היא תלמד להסתדר ולהעריך תכונה זו בבגרותה ללא טיפול תרופתי. כל טוב, שירלי

07/08/2011 | 17:56 | מאת: ענת

שלום רב, ביתי מוצצת אצבע מיום הולדה ועד היום כשהיא כבר מעל גיל 7 המצב רק מחמיר בחופש הגדול. היא ישנה עם אצבע בפה, מוצצת בנסיעה ומול הטלויזיה והמחשב. כל לילה אני מורחת מרה על אצבעותיה, ניסינו לשים כפפות, ניסינו פלסטרים ושום דבר לא עוזר אודה לעזרתך.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי