גמגום או לא גמגום?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/06/2011 | 14:10 | מאת: dorit h.

צהריים טובים ותודה על פורום נפלא! בתי בת ה-4 התחילה פתאום כאילו לגמגם (למשל כשהיא רוצה לאמר "זה נמצא פה" היא אומרת "זה זה זה זה זה זה זה זה זה זה נמצא פה")היא ילדה חכמה מאד מגיל קטן מאד, צריך להתעלם או לטפל?(רוב הפעמים היא מדברת שוטף ובסדר גמור) היא מאד קשורה אלי ומאד מפונקת-יש קשר??מה צריך לעשות??

דורית שלום רב, גמגום הנו תסמין, שבא לאותת להורה על קושי מסויים של הילד, למשל: ממקרים של התרגשות או של חוסר תשומת לב ועד למקרים של פגיעה רגשית או פיזית בילד. נסי לחשוב האם יש דבר מה שגורם לה למצוקה או להתרגשות – אלו יכולים להופיע גם מהדברים הקטנים או הפשוטים, שבעיני בתך נראים חשובים או מרגשים. כמו-כן, אין לתת לגמגום התייחסות יתרה, כדי שבתך לא תרגיש ש"משהו לא בסדר איתה" או שכדי שלא תהיה פגיעה כלשהי בדימוי העצמי שלה. בנוסף, בררי עם הגננת האם התופעה הזו מופיעה גם בגן הילדים, ואם כן כיצד מתייחסים אליה (הילדים והגננת). ניתן לעודד אותה, ולומר לה למשל, יש לי זמן אמרי את הדברים בקצב שלך או לחלופין להמתין בסבלנות עד שתסיים את המשפט. בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רופא ילדים או עם פסיכולוג לברור יותר מעמיק. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי