החופש הגדול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/06/2011 | 07:08 | מאת: רותי

היי הבן שלי יוצא עוד מעט לחופש הגדול. הוא מסיים כיתה ז'. היתה לנו שנה קשה עם הכיתה הזו. הוא כל הזמן רצה להיות גדול ורצה כל מיני דברים שלא הסכמנו לו כמו לחזור בשעה מאוחרת הביתה. הרגשנו במלחמה איתו על כל דבר ועוד לא הזכרתי את הלימוידפ מה שרציתי לשאול לגבי החופש. אני מפחדת שהוא יעשה מה שהוא רוצה ולא ישאל אותנו. אני לא רוצה שהוא ידרדר לי. חשוב לציין שהוא סה"כ ילד טוב חברותי ועוזר לפעמים בבית. כל עצה תעזור לי. מה לעשות איתו ? רותי

רותי שלום רב, כיתה ז' והמעבר לחטיבת הביניים מהווים שלב התבגרותי מאוד חשוב ומשמעותי עבור הילדים. במעבר זה נוצר לעיתים פער בין ההתפתחות הפיזית והרצון להיות גדולים לבין ההתפתחות הרגשית - בגופם וברצונם הם "כבר גדולים", אך מבחינה רגשית הם עדיין ילדים בתחילת התבגרותם, כלומר בני +13 . עלייך להזכיר לו כל הזמן, שהוא עדיין צעיר "רק בן 13", ולתת לו את המקום להיות עוד ילד. מכיוון שתארת אותו כילד טוב וחברותי לבטח ירגע בעוד זמן מה, כאשר יתפוס את מקומו החברתי מול בני גילו. הדגישו לפניו מעת לעת את תכונותיו הטובות וחזקו אותו בצד זה, למשל: אתה ילד טוב שעוזר בבית. לגבי החופש הגדול – נכון שבזמן החופשה הגבולות מתגמשים, אך יחד עם זאת אין לפרוצם לחלוטין. שבי עימו השבוע לשיחה ותכנני את החופש במשותף. הקשיבו לתוכניותיו – מה הוא רוצה לעשות בחופש ? והאם לך יש תוכניות כמו: חופשה או טיול ? שתפי אותו בנושאים שמדאיגים אותך, לדוגמה: שוטטות בלילה, אלכוהול, אלימות ועוד. את יכולה לתת לו לקרוא על הנער מבאר שבע (פיליפ גלר) שנדקר ושנפטר במהלך קטטה עם חברו הטוב לאחר בילוי רווי באלכוהול. חשבו יחד כיצד את יכולה להיות רגועה כשהוא בחוץ עם חבריו. צייני בפניו, שאם את תדעי שהוא בטוח את תהי יותר רגועה, ופחות תציקי לו או בשפת בני הנוער "פחות תחפרי לו". רצוי שמעבר לבילויים תהיה לו תעסוקה כלשהי למשל עבודה או פרוייקט בבית (צביעה או סידור של חדרו). שתהיה לכם חופשה נעימה ובטוחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי