להשאיר בגן או לעבור דירה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/06/2011 | 16:00 | מאת: ענת

בני בן 5. אצלי באומנה מזה שנה וקצת. ילד יחיד ואני יחידנית. נמצא במסגרת גן ה-3 מאז שהגיע, כי הקודמות לא ידעו איך להתמודד עם הכעסים וההתפרצויות שהיו. הגן הנוכחי מכיל אותו נפלא, אוהב אותו והוא מתקדם מאוד. הגן נמצא ביישוב אחר, נדיר שיש מפגשים עם ילדי הגן אחה"צ מפאת המרחק. הילד חכם, עושה תהליכים מהר, חברותי מאוד והרבה יותר מווסת פיסית ורגשית. הוא מרוצה מהגן. ביישובנו הקטן מעט מאוד ילדים, כיום קשה לי למצוא חברים עבורו. הבן אוהב חברת ילדים והרבה פעמים חסר לו. בקיץ 4 החברים הקרובים ביותר שלו עוזבים למקומות אחרים, כך שהקושי החברתי יגדל. אני שוקלת מעבר ליישוב שאנו מבקרים בו לפרקים, שם גן אלטרנטיבי (פרטי) מושקע במערכת חינוך שממשיכה עד כיתה ח' והרבה ילדים שפוטנציאלים לחברויות. בשנה"ל הקרובה נפתחת כיתה א' גנית, 15 ילדים, 11 בנים מתוכם, 2 מחנכים, מחצית הילדים בגיל גן חובה ומחצית בגיל א', מחנך משכמו ומעלה. בגן הנוכחי של בני, בשנה"ל הבאה יהיו 20 ילדים, מחצית צעירים ממנו, הרוב בנות. לבן יש זכאות לסייעת לתיווך רגשי כשהוא זקוק. בשני הגנים יש ותהיה לו סייעת. מה חשוב יותר??? לעבור ליישוב האחר (עוד מעבר) ולהיות בגן שהוא גר עם ילדים שלומדים ומשחקים איתו אחה"צ, או להשאיר אותו בגן הנוכחי שמחוץ ליישובנו שהוא כבר מכיר ומכירים אותו ומרוצה שם, להתעצם עוד שנה לפני כיתה א' אך להיות ביישובנו אחה"צ כמעט נטולי חברה (כמובן שננסה ליצור קשרים חלופיים לעוזבים). אשמח גם לתגובות של הורות מנוסות במעברים. תודה מראש

ענת שלום רב, התלבטותך אכן מורכבת ואינה פשוטה כלל. מצד אחד, בישוב הישן ישנו גן, ש"מכיל אותו נפלא, אוהב אותו והוא מתקדם מאוד". מצד שני, בישוב השני ישנה מערכת חינוך טובה מהגיל הצעיר ומעלה ומערך חברתי מוצלח בעבורו. באופן כללי ילדים אינם אוהבים שינויים ומעברים. הם יעדיפו את המוכר והבטוח על פני השינוי גם כאשר הוא לטובתם או לטובת משפחתם. למרות זאת ישנם שיקולים, שהנם בגדר "טובת הילד". כלומר, אם לאחר הסתגלות קצרה המעבר יעזור ויקדם את הילד יותר מהגן הנוכחי או שהבחירה להישאר עלולה לפגוע בהתפתחותו, במצבו הרגשי או בקישוריו החברתיים עדייף כמובן לעבור. במקרה זה יש להתחשב במחיר הבחירה. בכל החלטה שתקבלי, ישנו ויתור כלשהו, הרי לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה. בהכרותך את בנך, מה יטב עימו בצורה המירבית ? בהחלטה זו יש לקחת בחשבון, שבנך כבר עבר שלושה גנים, שלא הצליחו להסתדר עימו. את יכולה למצוא לו חבר אחד, שאיתוו יפגש וישחק בשעות אחה"צ. בגילו יש חשיבות יתרה לחוסנו הרגשי או הנפשי של הילד. המקום שבו יקבל מענה מירבי לכך הוא המקום בעבורו. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי