בת 14

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/05/2011 | 11:10 | מאת: טאלי

היי, מה אפשר לעשות עם בת 14 שמסרבת ללבוש חזייה?? היא בת דודתי ואמא שלה ביקשה ממני לדבר איתה כי הקשר בינינו טוב, אמאמ שלה בהתחלה ניסתה לדבר איתה בכל פעם שהיא מדברת איתה הבת בורחת, נסיתי לדבר איתה פעם ראשונה סירבה וסגרתי הנושא. אתמול אמא שלה ביקשה ממני עוד פעם, דיברתי איתה ואמרתי לה שזאת לא בושה אלא דבר טוב ויפה שאת מתבגרת ויהיה יפה לך מלהיות בלי חזייה. שכנעתי אותה ובבחרנו חזייה ביחד, הייתה אמא שלה ודודתי השנייה והאח שלה ואחותה, כשרצתה למדוד אמרתי לכולם תלכו רק אני והיא נשארים הלכו ונכנסה למדוד אמרתי לה תמדדי לבד ואם רוצה עזרה תגידי לי אמרה לי בסדר נכנסה ונתתי לה הוראות איך ללבוש אחרי דקה אמרתי לה איך אמרה לי לא טובה אמרתי איך את יודעת?? אמרה ליאני יודעת אמרתי לה אז רוצה לראות אמרה לי בסדר הופתעתי שהייתה יושבת ולא מדדה אז שאלתי אותה את רוצה או לא אמרה לי לא אמרתי לה אז תצאי . נסיתי לדבר איתה אחרי כך אמרה לי לא רוצה לא יפה. שיתפתי אותה שגם אני הייתי כך בעבר אבל סוף לבשתי וראיתי שכך יותר טוב ויפה ואת בסופו של דבר תלבשי את צריכה ללמוד מהטעות שלי אמרה לי בסדר. מה הבעייה כאן??? מה אפשר לעשות ואיך??? תודה רבה

טאלי שלום רב, לא ניתן להכריח נערה בת 14 ללבוש חזייה בעיקר אם אינה רואה את הצורך בכך. דרכך היתה טובה בעיני – סיפרת לה חוויות אישיות, הלכת איתה למדוד, נתת לה את פרטיותה ועודדת אותה. מעבר לכך, את יכולה לומר לה מדוע כדאי לה ללבוש חזייה לפי דעתך, למשל: החזה יותר מעוצב כך או החולצה אינה שקופה. בררי עימה מה מפריע לה, וממה היא חוששת ? – האם מישהו העיר לה דבר מה, האם היא רוצה להשאר "קטנה" עוד קצת ולא להתבגר ועוד. שמעי מה שיש לה לומר. נראה ששלב זה קשה בעבורה כמו שלך היה בגיל זה. נסי לחשוב מה עזר ומה הקל עלייך. בכל מקרה אין להפעיל עלייה לחצים מיותרים. אם היא אינה נפגעת מכך רגשית, כמו חברים שצוחקים עלייה או אם היא אינה פוגעת בבריאותה במקרה של חזה גדול - תנו לזמן לעשות את שלו. שימו לב שהתנהגות זו אינה חורגת גם לתחומי חיים אחרים בהם אינה רוצה להתבגר. אם כך המצב יש לערוך בירור יותר מעמיק בעניין. ניתן להתייעץ עם יועצת ביה"ס או רופאת ילדים. כל טוב, שירלי

30/05/2011 | 13:33 | מאת: טאלי

תודה רבה לך על התגובה המהירה. נסיתי לשמוע ממנה גם, אמרה לי שלא יפה ולא רוצה, אמרתי לה במחזור את זמה תחבושת ואת רוצה לא נכון??? שלפעמים אנחנו חייבים לעשות דברים שלא בא לנו לעשות אבל אנחנו מוכרחים ראיתי שהיא השתכנעה אבל לר רצתה לדבר יותר וכיבדתי את זה. ממני היא לא נפגעה בכלל כי אחרי השיחה המשכנו לעשות קניות כמו שהיינו בדיוק לפני השיחה. מבחינה רפואית אני לא רואה בכלל שיש בעיה, החזה שלה לא גדול ואין בעיות. החברים שלה גם לא צוחקים עליה, היא לובשת גופייה אבל לא רוצה לעבור לחזייה. אני רואה ומשערת שהבעייה היא מאמא שלה שלפעמים או בהרבה פעמים היא מדברת על הגוף שלה שהוא לא יפה והיא שמנה לעומת שהגוף שלה מאוד מאוד יפה והיא עושה ספורט גם והיא ארוכה ויפה וחרוצה בבית הספר. החוויה האישית שלי הייתה גם דומה לה, שהייתי מתביישת ולא רוצה אבל אמא קנתה לי חזייה ולבשתי אותה אחרי כמה פעמים שדיברה איתי, אבל הבעייה שהייתה אמא אומרת לי תלבשי אותה כי לא יפה והאחרים ידברו עלייך אני רואה שהיא צריכה להשתכנע לבד ותדע שזה טוב בשבילה ולא לאחרים נכון??? אם נתנו לה הזמן להתמודד האם היא תלבש אותה או לא???? תודה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי