ביטחון מוגבר אצל ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/05/2011 | 09:22 | מאת: קרן

שירלי שלום רב, יש לי בת בת 3 וחצי שנוטה לברוח לי אם הולכים איתה לגן שעשועים או בכלל לטייל ואני צריכה לרוץ אחריה. לפני כחודשיים הילדה החליטה לצאת מהבית וללכת בעיקבות אבא שלה שהלך למכולת מאז הבית תמיד נעול וגם הסברנו לה את חומרת המצב ואפילו הקראתי לה סיפורים בנושא ומאז הבית תמיד נעול, אתמול היינו בגן השעשועים ובתי שחקה עם עוד חברה המבט שלי היה מכוון עליה כשלפתע היא נעלמה לי חיפשתי אותה בכל הגן דאגתי ובכיתי ואז מצאתי אותה עם החברה מחוץ לאזור של הגן שעשןעים הילדה החליטה שהיא יוצאת לטיול קצר ושהיא מספיק בוגרת לאחר ששוחחתי איתה ונזפתי בה הבנתי שהילדה חושבת שהיא ילדה גדולה והיא לא חושבת שהיא עשתה משהוא מסוכן השאלה שלי היא איך להתמודד עם המצב אני מקריאה לה סיפורים ומספרת לה על ילדים שנפגעו ע"י רכב ומעבר לזה אני לא יודעת מה לעשות כדי שהיא תבין שאסור לה להתרחק ממני. אודה לך אם תוכלי לעזור לי.

קרן שלום רב, בחינוך ילדים ישנם מצבים כמו: ריצה לכביש, טיפוס על חלון, משחק בחשמל וכו', שהנם קו אדום, גבול ברור וחד משמעי לכולם הן להורים והן לילדים. אין אפשרות בחירה, כאשר בטחונו של הילד עומד על הפרק. לילדה בת שלוש וחצי אסור לברוח לאמא, ואסור לצאת מהגינה הציבורית ללא רשות וללא ליווי של מבוגר. עליך לדבר עימה לפני היציאה מן הבית, ולהדגיש בפנייה את האיסורים שלך: כשאנו הולכות היום לגינה אסור לך לברוח לאמא או להתרחק ממני ללא רשות. יש להדגיש לפנייה שהנה ילדה קטנה, גם אם היא מתנגדת לכך. נכון שהיא כבר אינה תינוקת, אך לברוח לאמא – אסור !! זה החוק !! הגבול !! יש לומר לה זאת בתקיפות אדיבה (בטון תקיף, אך לא בכעס או בצעקה). בנוסף, יש לומר לה שאם תבחר לעשות זאת, אתם תלכו מיד הביתה, וכמה ימים (יום יומיים לבחירתך) לא תלכו שוב לגינה או לטיול. אם היא בוחרת לברוח יש לקחתה הביתה ללא דיבורים מיותרים ומייד. אמרי והדגישי כמה פעמים – אסור לברוח לאמא בגינה !! אסור ללכת בלעדי !! כשהיא מבקשת ללכת לטייל אמרי לה, שצר לך, אך מכיוון שהיא בוחרת לברוח את בוחרת לא ללכת איתה היום. יש לנסות שוב, ולציין בפנייה שאת סומכת עלייה שלא תברח שוב. כמה שתהי עקבית במעשייך, כך בתך תלמד להיות בסביבתך במקומות ציבוריים. ניתן להמשיך לקרוא לה סיפורים העוסקים בנושא, ולשמוע את דעתה על הסיפור. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי