התקפי זעם בציבור

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/05/2011 | 21:18 | מאת: מרי

הי שירלי, לפני זמן מה שאלתי אותך לגבי התפרצויות של הבן שלי בן שנה ו-9 המצב לא משהו, לעיתי ם אי. אבלן לי דרך להרגיעו הוא מביא את עצמו עד לאיסטריות קשות. בנוסף התחילו בעיות בחוץ, לאחרונה כשאנו יוצאים לטיולים או למשחקיות הקטן שלי מאוד אוהב את זה והוא מאוד אקטיבי.היום זה היה די קשה. הינו בחוץ במשחקיה וקטן שלי נדחף לאיזה מתקן אליו היתה ילדה , הסברתי לו שימתין טיפה ושיתן לילדה קודם ואז יעלה אחריה, הוא התעצבן בצורה בלתי מסוסברת, צרחות עד אילת, לקחתי אותו הצידה ואמרתי שאין צורך בבכי ופשוט יש להמתין כמה דקות ואז יעלה למשחק, כמובן זה היה לשווא. אז פשוט לקחתי אותו לידיים וניגשתי לאוטו (כל זה מלווה בצרחות אימים ומבטים של אנשים), הושבתי אותו וכשנכנסתי לתדהמתי הוא נרגע כאילו לא קרה כלום. בנסיה אמרתי לא שאני כלל לא מרוצה מהתנהגותו, אבל לא נתתי הרצאה למה וכמה. האם פעלתי נכון? מה ומתי יש לומר לילד שהתנהגותו לא מקובלת? מאוד חשוב לי עכשיו להבין אותו כמה שיותר בעקבות הגירושין הלא פשוטים שאני עוברת וכמובן גם על השטן זה משפיע. אשמל מאוד לקבל הצעותיך המקצועיות על מנת להתמודד עם זה כמו שצריך להיות דמות סמכותי בעיני הבן שלי. הרי עכשיו אני חייבת להיות גם קשוחה כמו אבא וגם הכי אוהבת כמו אמא::) המון תודה מראש וסליחה על האורך.

מרי שלום, פעוטות בגילו של בנך מבינים את דרכי המעשה יותר מדרכי הדיבור או השיחה. לכן, יש לומר לו בקצרה לפני יציאה לפעילות משותפת, כמו: משחקייה או טיול, שאם הוא יבחר להתפרץ, לצעוק או להרביץ את תאלצי, בצער רב, לקחתו הביתה. אם הוא אכן מתפרץ, לוקחים אותו, כמו שעשית, ואומרים שמאוד חבל לך, ושתנסו שוב בפעם הבאה. חשוב להשתמש בדרך זו על מבחר מאוד קטן של פעילויות, שחשובות ושעקרוניות לך. בנוסף, עלייך לעזור לו להרגע במקרים שבהם הוא מתקשה לעשות זאת. כאשר הוא נכנס למצב של בכי היסטרי, חבקי אותו "חיבוק דוב" גם אם הוא קצת מתנגד, ואל תאמרי דבר עד שהוא ירגע. התנהגותו מאוד שכיחה לגילו מצד אחד, אך מהצד השני אין לשכוח את המשבר המשפחתי שכל המשפחה חווה כעת. זכרי, להציג לו גבולות ברורים ועקביות במקומות שחשובים לך מהמקום האמפטי והאוהב שלך כאמא - הגבולות שלך מולו יראו לו כמה הוא חשוב לך וכמה את אוהבת אותו. כל טוב, שירלי

26/05/2011 | 00:30 | מאת: מרי

שירלי המון המון תודה

28/05/2011 | 23:05 | מאת: מרי

הי שירלי, אתמול הקטן שלי התעורר משנתו הצהריים בצרחות אימים, באתי והואתי אותו מהמיטה, הוא לא רצה ידיים, הנחתו אותו על הרצפה ואז התחיל ההתקף, הסיבה לא היתה מובנת לי לכן לא היתי בטוחה בתגובתי, הוא לא רצה שום דבר מצד אחד, מצד שני הוא הושיט את ידו אלי וכשנגשתי אליו הוא הרביץ וכעס ממש חזק, אזז ניסיתי את ,חיבוק דוב" וזה ממש רק הכעיס אותו עוד יותר, הוא ממש התפתל בידיים שלי ונלחם האם להמשיך לחבק ? כי זה נראה לי לא מצא חן בעיניו לא היתי רוצה להגיע לרמה של היאבקות. תודה מרראש

מנהל פורום ייעוץ חינוכי