בעיה בכיתה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/05/2011 | 20:13 | מאת: אנונימית

שלום ! אני בת 11 ולומדת בכיתה ו'. לפני שנה וחצי עברתי לבי"ס חדש ואני ביישנית מאוד ובודדה בכיתה. בבית הספר הקודם לא הייתי ביישנית והיו לי חברות, אך מאז שעברתי לבי"ס החדש אני בקושי מדברת בכיתה. כולם חושבים שאני שקטה אך באופי שלי אני לא. אבל אני פוחדת לדבר כי ככה התרגלו לראות אותי ואני לא רוצה שיאמרו מה קרה שפתאום אני מדברת. עם הבנים של הכיתה אני לא מדברת בכלל. עוד שבוע בערך יש בת מצווה לילדה מהכיתה שלי והיא מזמינה את הבנים. כל פעם שהבנים באים לבת מצווה הבנות נדבקות אליהם ואם אני אלך לאירוע אני אשב לבד עד סופו, וזה ממש בושות. בהמשך החודש יהיו עוד 2 בת מצוות עם הבנים ואני ממש לא רוצה ללכת לאף אחת משלושתן. אני לא יודעת מה לעשות ומה להגיד לבנות בכיתה, כי אם אני אמציא תירוץ 3 פעמים כבר לא יאמינו וידעו שאני לא באה בגלל הבנים.ובנוסף לכך הבת שיש לה את הבת מצווה הכי קרובה להיום שאלה אותי כבר 3 פעמים אם אני באה לבת מצווה שלה ואמרתי לה שכן כי הייתי לחוצה ולא ידעתי מה לעשות.נראה שהיא ממש רוצה שאני אגיע.אני לא יודעת אם אני אלך או לא למרות שלא נראה לי שאלך.אני צריכה עזרה ופתרון.אם אני אלך אני צריכה שלושה תירוצים ממש טובים.סליחה על האורך ומקווה שתעני כמה שיותר מהר, אני צריכה את זה דחוף. תודה

בת 11 יקרה שלום רב, אכן לא פשוט לעבור לבית ספר חדש, לילדים חדשים ולאזור אחר. גם לנו המבוגרים לוקח זמן להתרגל למצבים ולמעברים חדשים בחיינו. תני לעצמך זמן להתרגל, עד שתרגישי בטוחה. יחד עם זאת,יש לי הרגשה, שהכנסת את עצמך למצב ממנו קשה לך לצאת. מילדה חברותית ופתוחה בחרת להיות בבית הספר החדש ביישנית וסגורה. נסי ליצור קשר עם ילדה אחת מהכיתה, שנראת לך נחמדה ומתאימה. הזמיני אותה לביתך, והכירו זו את זו יותר. כך תהיה לך לפחות חברה אחת עימה תוכלי לבלות בכיתה, בבית ובמסיבות. בטוחני, שברגע שתמצאי את מקומך החברתי בכיתה, תרגישי שוב בנוח להיות עצמך. אני לא רואה סיבה לא ללכת למסיבות בת המצווה של חברותייך לכיתה. זהו זמן מצויין בעבורך להכיר ילדים נוספים, ולהרוויח חברים חדשים (כוונתי גם לחברות, כמובן). בנוסף, את יכולה להעזר במחנכת הכיתה, שתסייע לך מבחינה חברתית. ילדה בגילך זקוקה לחברים וחברות, למרות הקושי במעבר. אל תוותרי לעצמך, ורכשי חברות חדשות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי