ילד בן 6 נצמד לאמאאאאאא

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/06/2019 | 17:02 | מאת: רנא

היי אני אמא לשני ילדים מקסימים יש לי בעיה עם הקטן שהוא בן 6 הוא פשוט כשרואה הופך לנודניק ונצמד אליי לפעמים מרגישה שהוא סתם מחפש דברים ותירוצים כדי שישאר צמוד אליי. אני צריכה ללכת איתו לכל חדר בבית לשירותים לחדר צעצועים ... גם ביישן הוא רוצה שאני אבקש הכל בשבילו + לזה שיש לו פחד לראות פתאום ליצן רוצח עומד לו בחלון. מתבכיין לפעמים מהדברים הכי קטנים אמא אמא ואמא כל הזמן. זה חונק אותי מה הפתרון לבעיה הזאת? אני רוצה שיהיה ילד עצמאי לא פחדן ולא ביישן. ולא מחפש אותי כל שנייה בבית כשנעלמת לו. בגן הוא ילד טוב ולא בעייתי.

רנא יקרה שלום רב, שמחה לשמוע שבנך מתנהג בצורה נאותה בגן . כנראה שהוא זקוק לתשומת הלב שלך. ככול שתתנגדי להתנהגות זו, כך יתחזק אצלו הצורך לצרוך את הזמן שלך. כדאי לבחור בדרך של עידוד וחיזוק הכוחות שלו. חשבי אתו על פתרונות בצורה יצירתית. חשיבה על פתרונות ועידוד רב יעשו את השינוי. בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי