שתלטנות בין בנות בגיל הגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/11/2018 | 10:03 | מאת: מיכל

הי, הבת שלי בת חמש, אני שמה לב שכשהיא מזמינה בנות הביתה, הבנות נורא משתלטות עליה, והיא מתקשה להגיד להן מה היא רוצה או להציע דברים משלה. אני רואה שזה משפיע עליה, בשלב מסוים כבר מתקשה "למלא פקודות" ולכן רואים שפחות כיף לה..אך היא לא מצליחה להתנהג בצורה יותר אסרטיבית. כששאלתי אותה על זה היא אומרת שזה קצת פוגע בה ושהיא פוחדת להציע דברים משלה. שאלתי ממה פוחדת וכמובן לא ידעה מה להגיד. איך את מציעה שאחזק אותה? תודה רבה

מיכל שלום רב, תיארת את הילדה שלך כטובה, כממושמעת ואולי אפילו קצת כמרצה. אלו הן תכונות טובות וחיוביות, שמתאימות להתנהלות מול החברה. יחד עם זאת, כדאי להימנע ממינון יתר או מחוסר איזון בהתנהגות זו, לשם כך, יש לעודד אותה לומר את הרצונות שלה מבלי לפחד, שהחברות לא ירצו לשחק עמה. ניתן גם להיעזר בתרפיה קבוצתית לחיזוק מיומנויות אלו. (אפשר באופן פרטי או דרך קופ"ח והתפתחות הילד). ניתן לחשוב עמה, מה יעזור לה מול החברות. יש לקחת בחשבון שילדים מרצים מאוד טובים לסביבה, מכיוון שהם עושים מה שאומרים להם, אבל פחות טובים לעצמם. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי