ילדה רגישה מאוד בגן חובה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/10/2018 | 09:33 | מאת: דנה

שלום רב, ביתי בת חמש וחצי, בגן חובה. שמתי לב שהיא רגישה מאוד ביחס לילדים אחרים. ילדים אחרים בגן. למשל, אם חברה שלה תגיד לה רגע אחד שהיא לא רוצה לשחק איתה יותר, כמו שילדיםבגיל הזה עושים, היא תאמר לי "שנשבר לה הלב" ומאוד תעלב. הרגישות הזו גוררת מעט המנעות, ונראה שהיא תרצה לשחק רק בסביבה מאוד מאוד בטוחה, אבל מכיוון שאין חיה כזו חוץ מלשחק עם אמא, נראה שהיא כבר פחות רוצה לשחק עם חברות בגן, אלא אם הן ממש מתחננות, ואז היא מרגישה בטוחה. איך לעזור לה?

אימא יקרה שלום, נראה שיש לך בת רגישה ובעלת יכולת מילולית מאוד טובה. את צודקת שברוב המקרים אצל אימא, יש מקום של ביטחון ושל מוגנות, אבל המטרה שלנו הנה להכין את הילדים לחיים שבהם, כמו שאמרת , היא צריכה להתמודד. בנוסף, יכול להיות מצב שהיא תאמר לילד או לילדה שאינה מעוניינת לשחק עימם. על -כן חזקי אותה על כך שהיא משתפת אותך בצורה כל כך גלויה ברגשותיה. חשבי אתה מה היא בעצם רוצה: הרבה חברים?, חברה אחת?, ללכת לחברה? להחליט על כל דבר? להיות "מחוזרת" ע"י חבריה? תראי מה היא רוצה. כך תוכלו לחשוב על פתרונות שטובים בעבורה. הימנעי מלקבוע , אלא בדקי מה היא רוצה ואלו רעיונות היא מציעה. עודדתי אותה על המאמץ ועל הדרך שהיא עושה. תני לה להתמודד בדברים קטנים שאת בטוחה שהיא יכולה ואמרי לה שאת סומכת עליה ויודעת שהיא יכולה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי