אחייניות שמפחדות מזיקנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/09/2017 | 22:40 | מאת: adi

יש לי 2 אחייניות שהן בנות 3 ו-7. ביום שישי האחרון הן אמרו שהן לא רוצות להגיע לגיל זקנה. בת ה-3 אומרת שהזקנים מפחידים. שאלתי אותה אם סבתא רבא שלה מפחידה והיא אמרה שהיא מאוד אוהבת אותה. הולכת לגן. מחלקת עם אחרים משחקים. בת ה-7 חגגה לפני שבוע יומולדת. ואמרה שזיקנה זה לא כיף. אמרתי לה שזה מאוד כיף שיש נינים ונכדים. ויש זקנים שמאוד פעילים. נכון, בדרך כלל מאוד קשה להם אבל הם מאוד תורמים למשפחה. יש להן 2 סבתא רבא וסבא רבא אחד. הם מתראות איתם הרבה. עוד שאלה לגבי בת ה-3. היא יודעת שאני אחות של אבא שלה. היא שאלה אותי איפה ההורים שלי (הם נפטרו) לא ידעתי מה לענות לה. מה עונים במקרה כזה? בתודה מראש, עדי

שלום רב, נחמד לשמוע עד כמה את קשורה ומסורה לאחייניות שלך - מחמם את הלב. לגבי הזקנים - ענית להן תשובה יפה מאוד. בנוסף, ניתן לומר להן שיש להן עוד הרבה מאוד שנים עד שיגיעו לזקנה. לגבי הורייך - אני חושבת שצריך לומר להן את האמת מבלי להפחיד אותן. סבא וסבתא נפטרו, אך אנחנו כאן עוד שנים רבות להיות אתכן יחד. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי