בת שנה וארבע - נפגעת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/12/2016 | 08:51 | מאת: שיר

שירלי שלום, ביתי, בת שנה וארבע. חברותית ומקסימה. היא נמצאת בגן ומאוד אוהבים אותה וגם לה כיף לבוא לגן. כשהיא נוגעת בדברים מסוכנים כמו גז, חשמל אני מסתכלת עליה ואומרת לה בטון קצת תקיך שזה אסור ואני לא מרשה. זה יכול לפגוע בה. היא בתגובה הולכת לחדר עם הראש למטה ונעמדת שם וכשאני נכנסת לחדר, היא יוצאת משם. אחרי כמה שניות באה ומחבקת אותי. גם היום בבוקר, כעסתי על שלא נתנה לי להחליף חיתול והייתי מאוד בלחץ לצגת לכיוון הגן, היא ראתה שאני קצת עצבנית והיא התכנסה בתוך עצמה וממש לא הגיבה אליי. גם כששמתי אותה בגן ונישקתי אותה ואמרתי ביי היא הורידה את הראש ועדיים כעסה. עשתה לי מעין פרצוף. יש לציין שמאוד כיף לנו ביחד ואני הדמות העיקרית שלה, אבל כשאני רוצה להציב לה גבולות היא לא בוכה או צועקת אלא מתכנסת בתוך עצמה ולוקח לה הרבה זמן עד ש"סולחת" לי. כיצד עליי לנהוג?

שיר שלום רב, יש לך בת מאוד נבונה, שהבינה מהר מאוד שקשה לך לראות אותה לא מאושרת ובתסכול. מה המטרה שלה בהתנהגות זו? חלק מהתפקיד שלנו כהורים הוא ללמד את ילדינו מה מותר ומה אסור. גבולות אלו באים בניגוד למה ש"בא" לה לעשות, ולכן היא מראה לך היטב שהיא עצובה. גבולות עוזרים לילד להרגיש ביטחון ומוגנות – יש מי ששומר עלי עכשיו ובעתיד אדע לשמור על עצמי. העבודה שלך היא להבין שאת עושה את תפקידך האימהי נאמנה. בלי ייסורי מצפון ובלי רגשות אשמה. לבתך מותר להיות עצובה או כועסת או לא מאושרת. רגשות אלו יעברו במהרה, אם לא תתני לכך הרבה מקום ותשומת לב. את אימא טובה . נקודה. גם עם הראש המורכן והפרצוף של בתך. את עושה את הדבר הנכון ואינך זקוקה לסליחתה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי