האם אני צריך לתבוע את צה"ל?

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

21/11/2011 | 12:44 | מאת: קרבי לשעבר פצוע

היי, אני חייל קרבי לשעבר בצבא, משוחרר כבר מספר שנים, במסגרת האימונים והשירות שלי מפקדיי אילצו אותי להרים משקלים גדולים מאוד שגם שני חיילים ביחד יתקשו להרים (פעם אחת במבצע התבקשתי להרים 55 קילו למשך 10 שעות) ומאז שהשתחררתי מהשירות אני סובל מבעיות ברכיים, קשה לי לעשות ספורט ואני זקוק לטיפולים ארוכים מאוד של פיזיוטרפיה בשביל לחזור למצב הרגיל אם וכאשר. העניין הוא שאני אדם מאוד ספורטיבי שכל חייו אוהב לשחק כדורסל כדורגל טניס ואני פשוט לא מסוגל לשחק כבר 3 שנים! זה פשוט לא פייר שבגלל שהייתי קרבי ונתתי את כל כולי למדינה וליחידה שלי, אני לא מסוגל לשחק. ב"ה ללכת אני יכול די רגיל עם קצת כאבים, לרוץ אני יכול אבל זו ריצה ב-50 אחוז כשירות כי אני מרגיש את הברכיים וזה ממש לא נוח. להתכופף אני ממש בקושי מסוגל, וזה עם כאבים גדולים. המצב הזה כבר 3 שנים כאמור ואני רק בן 20 פלוס. כל דריכה שלי על הרגל אני מרגיש את הברך. האם אני יכול/אמור לתבוע את הצבא? את המדינה? גורם אחר כלשהו? בלי שינפנפו אותי? חשוב לציין שחיכיתי עד עכשיו כי עשיתי את כל המאמצים לצאת מזה ולחכות שזה יעבור ואין, הכאבים פשוט ממשיכים. אני לא מסוג האנשים שמחפשים להאשים וניסיתי להתעלם מזה אבל המצב אותו הדבר. מה לעשות?? בתודה.

שלום רב, אתה יכול להגיש תביעה למשרד הביטחון בגלל שלא אירע מקרה תאונתי ואני מניחה שאין דו"ח פציעה כי זה היה תהליך מתמשך התביעה קשה יותר להוכחה. אין סיבה לפנות לביטוח לאומי. בהצלחה!

25/11/2011 | 00:03 | מאת: נוה

אם לא פנית לביטוח לאומי להכיר בך כנכה תוכל להגיש בקשה לקצין התגמולים להכיר בך כנכה צה"ל . תהיה לך אולי בעיה אם עברו 3 שנים כי אז קצין התגמולים יטען להתיישנות התביעה. אבל גם על זה אולי תוכל להתגבר. תקרא את חוק הנכים [תגמולים ושיקום] תפנה לאגף שיקום הקרוב למקום מגוריך תבקש טופס תביעה להכרה כנכה צה"ל וגם טופס הסבר. שם כתוב לך מה עליך לעשות.תגיש בקשה לקבל את כל המסמכים האישיים/רפואיים שלך מהצבא/שלישות/אגף שיקום ותשמור העתק של כל מסמך שאתה מצרף לכתב התביעה. אחרי שתעשה את כל מה שכתוב בדף ההסבר יזמנו אותך לבדיקה רפואית. כל תביעה שאתה מגיש תעשה העתק שיישאר אצלך בנוסף למסמכים שאתה מצרף ותגיש את זה אישית ותבקש שיתביעו על כך חותמת של משרד הבטחון שזה התקבל, חותמת גם על ההעתק ובעיקר על ההעתק שנמצא אצלך. אם היית חייל קרבי, התגייסת עם פרופיל 97? האם בשחרור הורידו לך אותו עקב הפגיעות שעברת? תצרף את המסמך הזה. יעשו לך קשיים אבל אם נפגעת בגלל השירות . אתה צריך להוכיח זאת ואם תוכיח תצליח לקבל הכרה כנכה צה"ל אבל הדרך לא קלה. בהצלחה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות