תו נכה לאחר גיל פרישה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

04/10/2011 | 18:26 | מאת: מיכל

אמי, בת 74, סובלת מדלקת פרקים כרונית קשה בכל הגוף, מחלה גנטית שמחמירה עם השנים. היא מתניידת בקשיים מרובים, יש ימים שכלל לא יוצאת מהבית, וככלל, מסוגלת לעמוד על רגליה לפרקי זמן קצרים במיוחד. היא נוהגת, ומגיעה ממקום למקום באמצעות רכבה בלבד. היא מתקשה מאוד בהליכה, ולכן מחויבת לחנות בקרבת היעד, ואינה יכולה לבצע מטלות (ביקור אצל רופא, קניות, סידורים הכרחיים אחרים) ומוותרת על המטרה לשמה יצאה אם אין במקום מקום חניה קרוב. בעבר היא קיבלה אישור לתו נכה ל-3 שנים בהליך מיוחד שנועד לקשישים במצבה. הליך זה, מסתבר, לא בתוקף כיום. תוקפו של האישור פג, ולמרות החמרה במצבה ומכתבים מרופאים מומחים המעידים על כך, בקשתה להאריכו נשללה פעמיים (כולל ערעור). מה הצעדים בהם עליה לנקוט על מנת לקבל תו נכה מחדש?

מיכל שלום רב, הפורום אינו עוסק בנושא תו נכה אלא בנושא ניידות בלבד ואימך אינה יכולה להגיש תביעה לנ"ל מפאת גילה. מאחלת לכם בריאות ובהצלחה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות